More
    Homeחדשות בעולםסוף לשמועות: אלה מערכות ההגנה שסין מוכרת לאיראן - ממלאים מחסנים

    סוף לשמועות: אלה מערכות ההגנה שסין מוכרת לאיראן – ממלאים מחסנים




    משלוח של סוללות טילי קרקע-אוויר סיניות הגיע לאיראן, כחלק מרכישה של טהראן ובניסיון לשקם מערכות הגנה שנהרסו על ידי ישראל במהלך מלחמת 12 הימים, כך מסרו מקורות לעיתון הבריטי “Middle East Eye”. משלוחי סוללות טילי קרקע-אוויר הסיניות נשלחו לאחר שהושגה הפסקת אש בין איראן לישראל, כך מסר פקיד ערבי המכיר את המידע המודיעיני. הרכישה התבצעה בזמן שישראל לכאורה פנתה בקריאה דחופה לסין לפעול נגד התחמשותה המואצת של איראן, ולהפעיל את כוחה הכלכלי והפוליטי כדי לרסן את שאיפותיה הצבאיות והגרעיניות.

    פקיד ערבי אחר, שביקש מהעיתון להישאר אנונימי כדי לדון במידע המודיעיני הרגיש, אמר שבעלות הברית הערביות של ארה”ב מודעות למאמצי טהראן “לגבות ולחזק” את הגנותיה האוויריות וכי הבית הלבן עודכן על התקדמות איראן. הפקידים לא אמרו כמה טילי קרקע-אוויר קיבלה איראן מסין מאז סוף הלחימה. עם זאת, אחד הפקידים הערבים אמר שאיראן משלמת עבור הטילים באמצעות משלוחי נפט.

    שי ג'ינפינג, איברהים ראיסי (צילום:  Iran's President Website/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS)
    שי ג’ינפינג, איברהים ראיסי (צילום: Iran’s President Website/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS)

    כזכור, בחודש האחרון כבר החלו להגיע דיווחים על משלוחים של אמוניום פרכלורט – חומרים מהותיים לבניית טילים בליסטיים – שהזמינה איראן מסין, אולם סין הכחישה את הדיווחים. במהלך התקיפות הישראליות באיראן, הגיעו דיווחים נוספים על מטוסי תובלה מסתוריים שממריאים מסין לעבר איראן וחיזקו את החשדות ביחס לפעילות כלכלית צבאית בין המדינות. בתחילת חודש יולי השנה, דווח שאיראן פנתה לסין בניסיון לרכוש ממנה מטוסים מהדגם הסיני J-10C שמבוסס על התכנית הישראלית של המטוס “לביא”. 

    סין היא היבואנית הגדולה ביותר של נפט איראני, דוח אמריקאי ממאי מעריך שכמעט 90% מיצוא הנפט הגולמי והקונדנסט של איראן זורם לבייג’ינג. במשך מספר שנים, סין ייבאה כמויות שיא של נפט איראני למרות הסנקציות האמריקאיות, תוך שימוש במדינות כמו מלזיה כמרכז שינוע כדי להסוות את מקור הנפט הגולמי.

    ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא האמריקאי דונלד טראמפ צפויים לדון באיראן ובתוכנית הגרעין שלה במהלך סדרת הפגישות שלהם. “Middle East Eye” פנה לבית הלבן לקבלת תגובה אך לא קיבל מענה עד למועד הפרסום. המשלוחים מסמנים העמקה של היחסים בין בייג’ינג לטהראן, ומגיעים בזמן שכמה במערב ציינו שסין ורוסיה נראו שומרות מרחק מאיראן בעקבות ההתקפות חסרות התקדים של ישראל.

    ישראל השיגה עליונות אווירית בשמי איראן במהלך הסכסוך, השמידה כנות שיגור טילים בליסטיים וחיסלה גנרלים ומדענים איראנים. למרות זאת, הממשל האיראני עמדה בהתקפות. איראן הצליחה להמשיך לירות טילים בליסטיים לעבר ישראל, והרסה כמה אתרים רגישים בתל אביב ובחיפה לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקף.

    עוד בסוף שנות ה-80, כשהייתה במלחמה עם עיראק, איראן קיבלה טילי שיוט מסין דרך צפון קוריאה, הרפובליקה האסלאמית השתמשה בטילים כדי לתקוף את כווית ולפגוע במכלית נפט הנושאת דגל אמריקאי, במהלך במה שכונה בזמנו “מלחמות המכליות”. כבר ב-2010, היו דיווחים שאיראן קיבלה טילי נ”מ מסין.

    לפי ההערכות איראן משתמשת בטילים רוסים מסוג S-300, המסוגל להתמודד עם מטוסים וכלי טיס בלתי מאוישים בנוסף לאספקת יכולת הגנה מסוימת מפני טילי שיוט וטילים בליסטיים, כמו גם מערכות סיניות ישנות יותר וסוללות מתוצרת מקומית כמו סדרת חורדאד. אולם כי שנראה במהלך מלחמת 12 הימים, למערכות אלו יש יכולת מוגבלת להפיל את מטוס החמקן האמריקאי F-35 שישראל מפעילה. סין כבר מוכרת את מערכות ההגנה האווירית מסוג HQ-9 ו-HQ-16 שלה לפקיסטן. על פי דיווחים, גם מצרים רכשה את מערכות ה-HQ-9 הסיניות.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img