More
    Homeטכנולוגיהאפל: שני פיצ'רים חדשים צפויים להגיע בקרוב למשתמשי האייפון 

    אפל: שני פיצ’רים חדשים צפויים להגיע בקרוב למשתמשי האייפון 




    אירוע אפל האחרון הוביל את ענקית הטכנולוגיה מקופרטינו להציג שורת חידושים למערכת ההפעלה iOS 26 אבל על פי דיווח עדכני של הכתב מארק גורמן מבלומברג, שהפך בשנים האחרונות לאחד המקורות האמינים ביותר בענייני אפל, בחרה החברה לשמור בסוד שני פיצ’רים מסקרנים במיוחד. זאת מחשש להבטחות שיתעכבו או לא יושלמו במועד, כפי שקרה בשנה הקודמת. לפי הדיווח, מדובר ביכולת תרגום חי בשיחות דרך האיירפודס, ובפיצ’ר סנכרון התחברויות לאינטרנט אלחוטי בין כלל מכשירי אפל של המשתמש.

    גורמן חשף שהתרגום החי יאפשר לנהל שיחות בזמן אמת בשפות שונות, כאשר התרגום יועבר ישירות באוזניות האיירפודס, בדומה לטכנולוגיה שהוצגה לאפליקציות פייסטיים והשיחות בגרסת iOS 26 . בדרך זו צפויה אפל להרחיב את תפקידי האיירפודס מעבר להאזנה למוזיקה ושיחות טלפון, ולהכניס אותם אל תחום התרגום הזמין והחכם.

    איירפודס 4 עם אייפון 16 (צילום: צחי הופמן)
    איירפודס 4 עם אייפון 16 (צילום: צחי הופמן)

    החידוש הנוסף עליו מצביע גורמן מתמקד בסנכרון חיבורי WiFi בין מכשירים. כיום נאלצים משתמשי אפל להזין סיסמאות והזדהויות מחדש בכל מכשיר כאשר הם מתחברים לרשתות ציבוריות בבתי קפה, בשדות תעופה או במרכזי קניות. הפיתוח העתידי צפוי לשנות זאת ולאפשר שמירת פרטי ההתחברות והעברת הרשאות בין מכשירי האייפון, האייפד והמקבוק שברשות המשתמש, כך שמרגע ההתחברות במכשיר אחד יוכלו שאר המכשירים להיכנס לרשת באופן אוטומטי.

    לפי גורמן, הסיבה לכך שאפל בחרה שלא להכריז על שני הפיצ’רים באירוע נובעת מהרצון להימנע מתסכול המשתמשים, לאחר שבשנה שעברה הבטיחה חידושים מסקרנים שלא הגיעו בזמן ואף עוכבו במשך חודשים ארוכים. לדבריו, הפיתוחים החדשים עדיין עוברים בדיקות פנימיות, ולכן ההשקה שלהם צפויה רק בהמשך השנה.

    מטה אפל פארק בקופרטינו. (צילום: רויטרס)
    מטה אפל פארק בקופרטינו. (צילום: רויטרס)

    על פי הדיווח המועד המשוער לשחרור החידושים הללו הוא בחודש אוקטובר, במסגרת עדכון iOS 26.1 או בדצמבר בעדכון iOS 26.2. אפשרות אחרת היא שהחברה תשלב אותם כבר במהלך עדכוני הבטא למפתחים ולקהל הרחב שצפויים במהלך הקיץ. כך או כך, נראה שבאפל מעדיפים לנקוט בגישה זהירה כדי לא לאכזב שוב את ציבור המשתמשים, שמקווה לראות את ההבטחות מתממשות בפועל.

    הפיתוחים הללו, ובעיקר יכולת התרגום החי, עשויים להציב את אפל בחזית תחום התרגום בזמן אמת עם אינטגרציה חלקה של אוזניות האיירפודס, שנמכרות במיליוני יחידות ברחבי העולם. גם בסנכרון רשתות אלחוטיות אפל מבקשת לייצר חוויית שימוש נוחה יותר בין מכשיריה, חוויה שהיא מגדירה כיתרון ברור על פני מכשירי אנדרואיד ומתחרים אחרים.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img