מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, מכון הייצוא הישראלי ו – NTT Israel משתתפים, יחד עם עשרות חברות ישראליות, בכנס הסייבר הגדול בעולם RSA 2025, שמתקיים השבוע בסן פרנסיסקו, ארצות הברית.
גולת הכותרת של ההשתתפות הישראלית היא אירוע הסייבר הרשמי של מדינת ישראל, בשיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה היפנית NTT. האירוע שהתקיים אתמול במרכז הכנסים של סן פרנסיסקו אירח כ-500 משתתפים מ-15 מדינות – בהם בכירים מעולם ההייטק, משקיעים, נציגי ממשל, מומחי סייבר ונציגים מחברות טכנולוגיה בינלאומיות מובילות. בין המשתתפים הבולטים יהיה גם בוב פלורס, מנהל טכנולוגיות ראשי לשעבר ב-CIA שצפוי לשאת דברים באירוע.
תעשיית הסייבר הישראלית ממשיכה לבסס את מעמדה ככוח גלובלי מוביל, עם חדשנות טכנולוגית שמעצבת מחדש את דרכי ההתמודדות של ארגונים, ממשלות ותאגידים עם איומים דיגיטליים מתקדמים. במסגרת הכנס, שנחשב לאירוע המרכזי והמשפיע ביותר בעולם בתחום אבטחת הסייבר, תשתתף משלחת ישראלית מרשימה הכוללת 40 חברות סייבר. החברות יציגו פתרונות חדשניים, ייפגשו עם משקיעים ויקדמו שיתופי פעולה אסטרטגיים עם גורמים מובילים בתעשייה.
החוזקה הישראלית בתחום הסייבר נובעת משילוב ייחודי בין טכנולוגיה צבאית מתקדמת, חדשנות יזמית דינמית והשקעות הון סיכון נרחבות. החברות הישראליות מתבלטות בתחומים קריטיים כמו אבטחת ענן, הגנת תשתיות קריטיות, מודיעין סייבר, זיהוי איומים מבוסס בינה מלאכותית ופתרונות Zero Trust – תחומים שנמצאים כיום בלב סדר העדיפויות של גופים בינלאומיים.
על רקע זה, האירוע בהנחיית עומר פיין, ראש המשלחת הכלכלית של מינהל סחר חוץ בסן פרנסיסקו נפתח בשיח מרתק עם ניר צוק, מייסד חברת הסייבר “פאלו אלטו נטוורקס”, שיחלוק מניסיונו האישי וידבר על עתיד ה-AI בעולם הסייבר. בהמשך, דגש מיוחד יושם על חיבורים עסקיים ישירים – עם מאות מפגשי B2B מתואמים מראש בין חברות ישראליות לשותפים פוטנציאליים מרחבי העולם. מדובר ביותר מ-600 פגישות עסקיות איכותיות, שנקבעו מראש על ידי כלל הנספחויות הכלכליות של משרד הכלכלה והתעשייה ביבשת אמריקה, בתיווך קציני הסחר המקומיים.
RSA הוא כנס הסייבר הגדול בעולם ומושך אליו יותר מ 50,000 – מבקרים מדי שנה, כולל נציגים מכל חברות הטכנולוגיה הגדולות וקובעי מדיניות גלובליים.
שיתוף הפעולה ב – RSA בין NTT למינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה והמכון הישראלי לייצוא, יצא לפועל בתמיכה ויוזמה של NTT Israel זאת הפעם השלישית ברציפות. מעבדת החדשנות של NTT בישראל מחברת בין סטארטאפים ישראלים לבין קבוצת NTT, תאגיד ענק יפני עם כ- 330,000 עובדים ברחבי העולם, 1000 חברות בת ברחבי העולם ומכירות של יותר מ- 100 מיליארד דולר בשנה.
רועי פישר, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: “מערך הנספחויות הכלכליות של משרד הכלכלה והתעשייה פועל בלב מוקדי ההשפעה הכלכלית בעולם, במטרה אחת ברורה – לפתוח דלתות חדשות עבור התעשייה הישראלית. ארצות הברית, כשותפת הסחר הגדולה והמשמעותית ביותר של ישראל, מהווה קרקע פורייה במיוחד לצמיחה עסקית. אירועים כמו כנס RSA הם הוכחה חיה ליכולת שלנו לחבר בין חדשנות ישראלית לבין שווקים בינלאומיים מרכזיים, ולמנף הזדמנויות עסקיות בקנה מידה גלובלי.”
נועה אשר, מנכ”לית NTT Israel: “למרות ש – NTT מזוהה בישראל בעיקר עם השוק היפני, NTT היא גורם מפתח עבור חברות ישראליות המעוניינות לפעול בתחום הסייבר ברחבי העולם, ובמיוחד בשוק האמריקאי. לאירוע הסייבר הישראלי, שאותו אנו גאים לארח בפעם השלישית ברציפות, יגיעו עשרות נציגים מ – NTT ברחבי העולם, כולל בכירים, שמביעים עניין רב בחברות הישראליות ובחיבור איתן”.
נילי שלו, מנכ”לית מכון היצוא הישראלי: “תעשיית הסייבר הישראלית ממשיכה לפרוץ גבולות, לחבר בין יזמות, טכנולוגיה מתקדמת והון אנושי איכותי, ולהציב את ישראל בחזית ההתמודדות עם אתגרי הסייבר העולמיים. מכון היצוא גאה להוביל את הפעילות ולסייע לחברות הישראליות להרחיב את נוכחותן בשווקים הבינלאומיים, לחזק את קשריהן האסטרטגיים ולקדם את הכלכלה הישראלית”.