More
    Homeמוזיקהשלמה ארצי משחרר אלבום 26 במספר, ועוד עשר המלצות

    שלמה ארצי משחרר אלבום 26 במספר, ועוד עשר המלצות




    שלמה ארצי | “אותיות נחמה”

    תשע שנים אחרי צאת אלבומו הקודם, “קצפת”, שלמה ארצי משחרר אלבום חדש, 26 במספר, “אותיות נחמה” שמו. האלבום מונה 15 שירים, כל אחד מהם נכתב בתקופה אחרת ומספר סיפור אחר של בדידות, חיבור, פחד ותקווה. הרבה עבר על המדינה ועלינו כחברה בזמן שחלף בין אלבומו הקודם של ארצי ובין אלבום זה.

    בין השאר, קורונה, כמה מערכות בחירות, וכמובן 7 באוקטובר והמלחמה הנוראה שעדיין נמשכת. כל אלה מתנקזים לתוך אלבום, של אחד מעמודי התווך של הפסקול המקומי. יש בו שירים טובים וכאלה שלא, אבל הכנות של ארצי וסגנון הכתיבה שלו מספקים, במיוחד למעריציו, את הסחורה.

    נונו | “מה חוץ מזה”

    אחרי הצלחת אלבום הבכורה שלה ב־2022, ניצב בפני כוכבת הפופ נונו (נעמי אהרוני־גל) אתגר “האלבום השני”, כדי להוכיח שהיא לא קוריוז חולף. בניגוד לנוסחתיות הממוחזרת שאפיינה אותה בשירים שאחרי צאת אלבום הבכורה, האלבום החדש, “מה חוץ מזה”, מביא משב רוח מרענן, ניסיון של היוצרת להמציא את עצמה מחדש ולהגיש את עצמה בצורה רצינית יותר, על כל השינויים וההתפתחויות שחלו בה.

    האלבום, שנע במחוזות הפופ וההיפ הופ, מונה 14 שירים מעולים, חלקם רציניים וחלקם הומוריסטיים, בלדות וגם שירים קצביים. המשותף לכולם הוא הדגש על הפן האישי של היוצרת.

    נונו - מה חוץ מזה  (צילום: יח''צ)
    נונו – מה חוץ מזה (צילום: יח”צ)

    אודיה | “כל הלחנים נגמרו” (מיני־אלבום)

    אודיה אזולאי ביססה בשנים האחרונות את מעמדה כאחת היוצרות המיוחדות בסצינת הפופ (עם נגיעות ים־תיכוניות בולטות). לקראת החג היא משחררת את “כל הלחנים נגמרו”, מיני־אלבום חדש ושמח בתקופה מטורפת.

    הוא כולל שירים אופייניים לאודיה (“יין ופסטה” ו”חולמת”), יציאות נחמדות ששוזרות בתוכן קלאסיקות ישראליות (“פרפרים” המשלב בפזמונו את שירו של אורי בנאי ו”שאנל אזולאי” שמשלב את “ישנן בנות” של להקת הנח”ל), בלדה ים־תיכונית אמונית (“סיפורי צדיקים” עם בן צור), טרנד שתופס מאוד בתקופת מלחמה זו, ו”מה היית משנה בי”, פופ מצוין שיצרה אזולאי עם אושר כהן ותפור למידותיה.

    אודיה - כל הלחנים נגמרו (צילום: יח''צ)
    אודיה – כל הלחנים נגמרו (צילום: יח”צ)

    ואלרי חמאתי | “רגע לעצמי” (מיני־אלבום)

    ואלרי חמאתי, שסיימה פעמיים במקום השני ב”כוכב הבא לאירוויזיון”, בעונה השמינית ובעונה ה־11, מצליחה למזג במוזיקה שלה (וגם במשחק) את הבית הערבי־נוצרי שבו גדלה ואת הזהות הישראלית.

    מיני־אלבומה החדש מונה חמישה שירים אישיים מאוד, ארבעה מתוכם בלדות שוברות לב ואישיות למדי על זוגיות ועל כאב, ושיר אחד קצבי יותר. חמאתי ווקאליסטית מצוינת, וזה בא לידי ביטוי בשירים אלו שחלקם (“אינטרסים” ו”מה עושים בלילות”) יתנגנו כנראה לא מעט בקרוב, והיא מציגה פה את הוורסטיליות שלה כמבצעת.

    ואלרי חמאתי - רגע לעצמי  (צילום: יח''צ)
    ואלרי חמאתי – רגע לעצמי (צילום: יח”צ)

    איתי לוי | “11”

    אלבומו השביעי של איתי לוי יוצא אחרי אלבום אחר שהזמר המצליח גנז. לוי משלב בו, כהרגלו, שירי פופ ים־תיכוניים קצביים ובלדות נוגות. הוא זמר מצוין, ובאלבום יש שירים שכבר בשמיעה ראשונה אפשר לזהות את הפוטנציאל שלהם להפוך להמנונים: “אני בוכה”, “נחלת בנימין” ו”הלכת איתו”. הבלדות חזקות יותר משירי החפלה (למעט “בלאגן”) והפופ, שחלקם די סתמיים. אבל לוי מכיר היטב את הקהל שלו ויודע לתת לו בדיוק את מה שהוא רוצה.

    איתי לוי - 11  (צילום: יח''צ)
    איתי לוי – 11 (צילום: יח”צ)

    מרסדס בנד | “גילטי סטלה”

    אלבומה החמישי של להקת הפאנק־רוק המצליחה מרסדס בנד יוצא שש שנים אחרי קודמו. בעקבות הקורונה והמצב החברתי בישראל לקחו חברי הלהקה פסק זמן מיצירת שירים חדשים. כשחזרו לפעול, הם עשו זאת בסיני, שם נולדו שירים שעוסקים בבדידות, בלבול, אשמה, געגוע, בושה, אהבה וערגה.

    האלבום שומר על הקו המוכר של הלהקה, ממְשמרות הגחלת של הרוק הישראלי כיום, עם פזמונים מלודיים וקליטים וקולו הכה ייחודי של הסולן גל תורן. במיוחד תופסים את האוזן “טינדר גירל”, “גילטי סטלה” ו”פרש בודד”.

    גילטי סטלה - מרסדס בנד  (צילום: יח''צ)
    גילטי סטלה – מרסדס בנד (צילום: יח”צ)

    פלד | “כאב ודמעות”

    האלבום של הראפר פלד יוצא אחרי שזכה ליחסי ציבור בעקבות הפוסט של פלד בו סיפר שאביב גפן דרש ממנו לגנוז את עטיפתו המקורית שהייתה מחווה לאלבום “אביב גפן 3”. “כאב ודמעות” משלב בצורה מדויקת בין היפ הופ עכשווי למוזיקה מזרחית אסלית, ומהווה מחווה לז’אנר שירי הדיכאון שעליו גדל פלד בנעוריו. יש באלבום שיתופי פעולה עם יוסי עדן (“כאב ודמעות”), מכוכבי ז’אנר הדיכאון של הניינטיז, ספיר סבן (“אנטרטיקה”), כלא 6 (“חייל של הכאב”) ועוד, ואפילו דגימה משירו של אבי ביטר “שחטה” (בשיר “שאכטה”).

    פלד - כאב ודמעות  (צילום: יח''צ)
    פלד – כאב ודמעות (צילום: יח”צ)

    דניאל סלומון | “ככה זה עכשיו”

    אלבומו השביעי של דניאל סלומון, מהיוצרים המחוננים במוזיקה המקומית, יוצא אחרי שהוא נפרד מאשתו ואיבד את אמו, כשברקע המלחמה. כיוצר שהוא בלוזיסט בנשמה, סלומון מצליח לזקק באלבום “ככה זה עכשיו” את כל הסערות הפנימיות שלו לתוך יצירות מורכבות, מלודיות ונוגעות ללב. לבכות את ליבו דרך הצלילים. בכל אחד מתריסר השירים אפשר לשמוע את הכאב והצער וגם את החוסן והתקווה של היוצר הרגיש והמוכשר הזה. נגעו בי במיוחד השירים “אשמור”, “אחות” ו”אתה יודע”.

    דניאל סולומון - ככה זה עכשיו  (צילום: יח''צ)
    דניאל סולומון – ככה זה עכשיו (צילום: יח”צ)

    טוהר גדסי | “טוהר”

    טוהר גדסי (אחייניתו של אבנר גדסי) מפתחת את עצמה כבר כמה שנים כיוצרת וכזמרת כישרונית, שמצליחה למזג בשיריה קודש וחול בקול ייחודי ומרגש, ואף חולקת בהם כבוד למורשת התימנית שמתוכה צמחה. עכשיו גדסי יוצאת לאור באלבום בכורה, “טוהר”, שבו 18 שירים פרי עטה. השירים שונים מהמיינסטרים שכובש את הרדיו, ולכן יש להם סיכוי להיות סאונד חדש בתוך הסגנון המכונה “אמוני”.

    טוהר גדסי - טוהר  (צילום: יח''צ)
    טוהר גדסי – טוהר (צילום: יח”צ)

    “ברית עולם״ | אלבום מחווה לשירי אהוד מנור

    במלאת 20 שנה למותו של אהוד מנור, אחד מגדולי היוצרים במוזיקה הישראלית, שחתום על יותר מאלף שירים, הפיק תאגיד השידור הישראלי פרויקט בשם “ברית עולם”, שבו שבעה אמנים מבצעים גרסאות חדשות לשירים בולטים במיוחד של מנור: אושר כהן (“בשנה הבאה״), אמיר דדון (״ברית עולם״), פול טראנק (״בראשית״), עלמה גוב (“אם זו אהבה”), אבנר גדסי (״אח מילת מפתח״), עילי בוטנר והילדים החדשים (“עוד יבוא היום״) וליהי טולדנו (“אמור שלום״). 

    ברית עולם - 20 שנה ללכתו של אהוד מנור  (צילום: יח''צ)
    ברית עולם – 20 שנה ללכתו של אהוד מנור (צילום: יח”צ)





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img