יו”ר דירקטוריון בנק הפועלים החדש נעם הנגבי ייהנה משכר של 3.43 מיליון שקל בשנה – גבוה משכרו של קודמו בתפקיד, כך עולה מבדיקת “מעריב”. האסיפה הכללית של בעלי המניות בבנק תכונס ב־21 באוגוסט ותתבקש לאשר את תנאי כהונתו.
השכר של ראובן קרופיק, קודמו בתפקיד, הסתכם ב־3.2 מיליון שקל. ועדת השכר בדירקטוריון לא נימקה מדוע היו”ר החדש, חסר הניסיון, שמונה במפתיע, צריך ליהנות משכר גבוה יותר מקודמו – למרות הביקורת על שכר הבכירים במערכת הבנקאית. לסוגיה יידרשו הגופים המוסדיים המחזיקים במניות הבנק.
שכרו של הנגבי ישולם רטרואקטיבית מ־18 בפברואר 2025, המועד שבו נכנס לתפקידו בבנק. השכר ישולם נגד חשבוניות, ולתשלום יתווסף מע”מ כמקובל כדין. הוא התחייב לעסוק בתפקידו החדש במשרה מלאה ולא לעסוק בפעילויות עסקיות נוספות.
הנגבי יהיה זכאי להחזר הוצאות ובלבד שתהיינה “סבירות”. מכיוון שתוקף כהונתו בתור דירקטור אמור לפוג באוקטובר הקרוב, האסיפה תתבקש להאריך את המינוי בשלוש שנים נוספות לתקופת כהונה שלישית.
במקביל תתבקש האסיפה לאשר את מינויים של שלושה חברי דירקטוריון חדשים ולהאריך את כהונתם של אלה הקיימים. לדירקטוריון בנק הפועלים יצטרף שאול גלברד, שפרש לפני שנתיים וחצי מתפקיד מנכ”ל בנק יהב (שבשליטת מזרחי טפחות).
לגלברד ידע בנקאי רב שצבר בתפקידו בניהול בנק יהב, והוא יתקשה לנטרל את ניגוד האינטרסים לצורך המינוי לתפקיד החדש. עם זאת, מינויו הומלץ על ידי הוועדה למינוי דירקטורים בבנקים, ונראה ששם היו מודעים לבעייתיות זו.
מועמדים חדשים נוספים להצטרף לדירקטוריון הם רו”ח קלאודיו ירזה וד”ר אמירה שרון. האסיפה תתבקש לחדש את כהונתם של דוד אבנר, אודליה לבנון וד”ר דוד צביליחובסקי.
בתחום כהונת רואי החשבון אין שום חדש. אסיפת בעלי המניות תתבקש לאשר מחדש את מינויים של משרד סומך חייקין, המשמש בתפקידו בבנק עשרות שנים (וכן בבנקים נוספים), ושל משרד זיו האפט. משרדי רואי חשבון נוספים ביקשו להתמודד על המשרה, אך ללא הועיל.