ראש ממשלת קטאר, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת’אני, התייחס אתמול במסיבת עיתונאים לסוגיית המגעים להפסקת-אש לאחר שתי פגישות משמעותיות שקיים בימים האחרונים. בנוסף תקף את ישראל בעקבות המסרים שיצאו ממנה נגד קטאר.1191932 חוקר קטאר באוניברסיטת בר אילן, התייחס הבוקר (שני) בשיחה עם ענת דוידוב ואודי סגל ב-103FM למשחק הכפול של המדינה המפרצית, והעריך מדוע ישראל חשובה לנסיכות.
“יש הודאה קטארית בכך שמאוד קריטי להם מה דעת הקהל הישראלית חושבת עליהם, וזה משהו שניכר מתחילת המלחמה, ולכן המאמץ הקטארי לשלוח זרועות תקשורתיות כדי להשפיע על דעת הקהל בישראל. יש עדויות לכך עוד משנות התשעים. הקטארים אומרים שהדרך לוושינגטון עוברת בתל אביב. כחלק מזה ראש הממשלה הקטארי מנסה לשחק עם האמת”, אמר בפתח השיחה.
כישראלים, אנחנו חושבים שהקטארים רוצים שנחשוב שמדובר במדינה ידידותית. אדמוני הפתיע כאשר סיפר כי הקטארים מודאגים בדיוק מהאפקט ההפוך: “החלק שבאמת מטריד אותם הוא שהם הצטיירו מאוד פרו־ישראליים בהקשר הזה, ואם הם יעבדו רק עם חברה אמריקאית, אז זה ייחשב לגיטימי”, הבהיר.
“על ישראל הייתה רגישות יתר. עניין השוחד מוכר עוד מימי המונדיאל, הם רגילים אליו ויודעים להתמודד איתו. במקרה של ישראל זה מצייר אותם יותר מדי בצבעים ישראליים, יחד עם חשיפות על כך שקטאר השתתפה בתרגילים משותפים עם חיל האוויר הישראלי”, הוסיף.
על כן הוא סבור כי קטאר מנסה להלך בין הטיפות: “הניסיון עכשיו הוא להציג שיש להם השפעה מצד אחד, אבל מצד שני הם לא יותר מדי בקשר עם ישראל, ולהשתמש בסיפור החטופים כ’מגן’ של לגיטימציה. זה נרטיב שהם לקחו בשנה וחצי האחרונות”.
ומה באשר להאשמות כאילו קטאר מפיצה נרטיב אנטישמי במערב? ד”ר אדמוני סיפר כי זו הייתה אחת הסיבות לקיום מסיבת העיתונאים אתמול: “לאחר שנתניהו התראיין נגדם בפודקאסט אמריקאי, ואמר שהם מממנים אוניברסיטאות במערב נגד ישראל, הם אמרו שאין להם שום קשר לאנטישמיות. דפדוף קל בעיתונים קטארים בשנה האחרונה יראה שזה רחוק מאוד מהאמת”.
סייע בעריכת הכתבה: אחיעד לוק, 103FM