מטה המשפחות להחזרת החטופים הגיש היום (חמישי) בקשה לפרקליט המדינה והיועצת המשפטית לממשלה להכיר במשפחות החטופים כנפגעי עבירה בהליך הפלילי המתנהל נגד יונתן אוריך, דוברו ויועצו לשעבר של ראש הממשלה.
הפנייה מתבצעת על רקע הפרסום השבוע, כי יש כוונה להגיש כתב אישום נגד אוריך בהקשר לפרשת הדלפת המסמכים המסווגים. על פי הפרסומים, אוריך היה מעורב באופן ישיר בהדלפת המסמכים ובניסיון לכאורה לטרפד עסקת חטופים ולהשפיע בדרכים פסולות על הדעת הקהל בישראל.
במסגרת הבקשה, המשפחות טוענות כי “מעשיו של אוריך היוו סכנה קונקרטית ומידית לחייהם של החטופים אשר היו מצויים אותה שעה בעזה”. המטה מציין כי מטרת הפנייה היא “לעמוד על חקר האמת ולמנוע סיכול עסקאות נוספות באמצעות חקירה ממצה של העבירות הנטענות”.
המשפחות דורשות להיות צד בהליך המשפטי לא רק כמי שנפגעו ממעשיו לכאורה של אוריך, אלא גם מתוך חשש מניסיון התנהלות דומה שמטרתה לטרפד עסקאות לשחרור חטופים בעתיד.
רובי חן, אביו של החטוף סמל-ראשון איתי חן, ויותם כהן, אחיו של החטוף נמרוד כהן, הגיבו לפרסומים: “המחשבה שיועץ קרוב לראש הממשלה תכנן מבצע השפעה על אזרחי ישראל, שמטרתו היא הורדת הקשב לסכנת החיים וההיעלמות של החטופים ואולי אף טרפוד עסקאות חטופים, מעוררת זעזוע”.
הם הוסיפו: “אנו עדיין לא מסוגלים לדעת מה היו ההשלכות של מעשיו של אוריך, מה היה היקף מעשיו, וכמה חטופים ומשפחות שילמו עליהם. לכן אנחנו נחושים לקבל תשובות ולהיות חלק מההליך המשפטי הקריטי הזה”.
את הבקשה הגישה עורכת הדין פרופ’ דנה פוגץ’ מטעם המטה, והיא מגיעה בהמשך לבקשה קודמת שהוגשה בהליך הסרת צו הפרסום סביב מעשיו לכאורה של אלי פלדשטיין. הבקשה הוגשה עוד בטרם נערך לאוריך שימוע, על מנת לוודא כי הפרקליטות מכלילה את משפחות החטופים בהליך קבלת ההחלטות.