More
    Homeצבא וביטחוןפעם ראשונה שישראל מאפשרת הכנסת דלק דרך האו"ם

    פעם ראשונה שישראל מאפשרת הכנסת דלק דרך האו”ם




    מעל 100 משאיות סיוע הוכנסו היום (חמישי) לצפון הרצועה תחת מנגנון החלוקה של האו”ם. בין המשאיות שהוכנסו – מכליות דלק לשם תדלוק מערכות אנרגיה של בתי חולים, מאפיות, ומרכזי הסעדה.

    בעקבות לחץ של האיחוד האירופי וכן של גורמים נוספים, החליט הדרג המדיני לאפשר כניסה גדולה של סיוע הומניטרי שכלל משאיות עם קמח, מזון תינוקות וכן כמויות של דלק עבור בתי החולים. זו פעם ראשונה שישראל מאפשרת את הכנסת הדלק דרכם. לפני כמה שבועות הוכנסו מכליות דלק לבית החולים נאצר בחאן יונס בפיקוח צה״ל.

    הכנסת המשאיות בוצעה היום דרך מעבר זיקים בצפון הרצועה השיירות הועברו במהלך כל היום  בסבבים של כמה משאיות בכל סבב. כאשר השיירות לוו בתצפית אווירית של חיל האוויר.

    ילדים פלסטינים בעזה ממלאים מיכלי מים בעיר עזה (צילום: REUTERS/Mahmoud Issa)
    ילדים פלסטינים בעזה ממלאים מיכלי מים בעיר עזה (צילום: REUTERS/Mahmoud Issa)

    בתוך כך, ב”רויטרס” דווח מפי צוות של האו”ם כי הוכנסו כ-75,000 ליטר דלק לעזה, וטענו כי מדובר במשלוח הראשון מסוגו מזה 130 יום – כך אמר דובר האו”ם סטפן דוג’אריק. “הכמות שהועברה אתמול אינה מספיקה כדי לכסות אפילו יום אחד של דרישות אנרגיה. הדלק עדיין אוזל והשירותים יושבתו אם לא ייכנסו כמויות גדולות בהרבה באופן מיידי”, אמר.

    בהודעה של האו”ם מתחילת החודש, ציינו כי בהיעדר דלק לעזה במשך יותר מ-17 שבועות, מזכ”ל האו”ם “מודאג מאוד מכך שחבל ההצלה האחרון להישרדות נקטע”. דובר האו”ם הזהיר כי “ללא הזרמה דחופה של דלק, האינקובטורים ייסגרו, אמבולנסים לא יוכלו להגיע לפצועים ולחולים, ולא ניתן יהיה לטהר מים”.

    עוד טעו כי “גם אספקת הסיוע ההומניטרי המעט שנותר בעזה על ידי האומות המאוחדות ושותפיהן תיעצר עד תום. לאו”ם יש תוכנית ברורה ומוכחת, המושתתת על עקרונות הומניטריים, להגיש סיוע חיוני לאזרחים – בבטחה ובקנה מידה גדול, בכל מקום בו הם נמצאים”.

    נזכיר כי לפי נתונים שפרסם מתאם פעולות הממשלה בשטחים בתחילת החודש, ישראל המשיכה להעביר דלק וגז לרצועת עזה במהלך חודש יוני. במהלך החודש נכנסו לרצועה 188 משאיות דיזל וכן 2,060 מכלי גז. מדובר בקצב אספקה קבוע יחסית, עם ממוצע יומי של מספר משאיות בכל אחד מימות השבוע. בימים מסוימים נרשמה תנועה של 12 עד 15 משאיות דלק ביום, לצד מאות משאיות הומניטריות נוספות שהעבירו מזון, ציוד רפואי וסחורות חיוניות אחרות.

    מחנה אוהלים בעיר עזה (צילום: REUTERS/Mahmoud Issa)
    מחנה אוהלים בעיר עזה (צילום: REUTERS/Mahmoud Issa)

    כמו כן, גורם בכיר בצה”ל טען בסוף יוני כי קיימים מאגרי דלק זמינים, וכי ישראל מאפשרת ויסות מבוקר של כניסת דלק לרצועה במטרה להבטיח את הגעתו למוסדות רפואיים, תוך מניעת שימושים ביטחוניים. הוא הוסיף כי “צה”ל אינו מעוניין בקריסת בתי החולים” וכי “תהליך חלוקת הסיוע משתפר מיום ליום”.

    אולם, מנהל קומפלקס בית החולים אל־שיפא בעזה התריע באותו היום כי המרכז הרפואי עלול להפסיק את פעילותו בשל מחסור חמור בדלק, ובראיון לרשת אל־ג’זירה טען כי ארגונים בינלאומיים עדכנו את הנהלת בית החולים שישראל מונעת את כניסת הדלק לרצועה.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img