בתגובת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לעתירה שהגישה עמותת הצלחה לבג”ץ, מביעה היועמ”שית עמדה לפיה יש להוציא צו ביניים להארכת כהונתו של אמיר סבהט, חבר מועצת התאגיד, עד להכרעה בעתירה. כהונתו של סבהט צפויה להסתיים ב-13 ביולי, ובעמותה מזהירים כי ללא הארכת כהונה יחריף המשבר בתאגיד.
לפי העתירה, מועצת התאגיד נמצאת כיום במצב של שיתוק כמעט מלא. מאז נובמבר האחרון סיימו כהונתם חמישה חברי מועצה, ובפברואר התפטר חבר נוסף. כיום מכהנים במועצה שישה חברים בלבד, כאשר לפי החוק דרושים שבעה חברים לפחות לצורך קבלת החלטות. המשמעות היא שהמועצה אינה יכולה למנות מנכ”ל, לאשר תקציב או להפעיל סמכויות אחרות המוקנות לה בחוק השידור הציבורי.
עמותת הצלחה הגישה במהלך השנה האחרונה מספר עתירות במטרה למנוע את קריסת מועצת התאגיד. בתחילת ינואר השנה הוציא בג”ץ צו ביניים שהאריך את כהונתם של שני חברי מועצה נוספים, אולם לאחר מכן הודיע חבר המועצה יוחנן צנגן על התפטרותו, וכעת קיים חשש כי המועצה תיוותר עם חמישה חברים בלבד.
בתגובת המדינה נחשף עימות חריף בין שר התקשורת שלמה קרעי ליועצת המשפטית לממשלה. השר טוען כי “עמדת היועצת המשפטית לממשלה מייצגת למעשה את העותרים נגדי”. עוד אמר כי הוא מסרב להאריך את כהונתו של כל חבר מועצה מהמועצה הקודמת, “בשל התנהלותם החמורה והכשל המוסרי והמקצועי שגילו תוך מעילה בתפקידם הציבורי”.
מנגד, גורמי מדינה אחרים, ובהם היועצת המשפטית לממשלה ומשרד התקשורת, סבורים כי יש להאריך כהונות, אך מבהירים כי החוק מחייב לשם כך המלצה חדשה של ועדת האיתור למועצת התאגיד. הבעיה מתחדדת על רקע העובדה שוועדת האיתור אינה פועלת באופן מלא כבר חודשים ארוכים. כיום מכהנת בוועדה רק היו”ר, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, ללא שני החברים הנוספים הדרושים לפי החוק.
המשבר בוועדת האיתור נמשך כשנתיים. בשנת 2023 התפטרה יו”ר הוועדה דאז, השופטת בדימוס נחמה נצר, לאחר שההליך לבחירת חבר חדש למועצה לא הושלם. באפריל 2024 מונה השופט בדימוס משה דרורי ליו”ר הוועדה, אולם הוא התפטר בנובמבר האחרון לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה קבעה כי נפלו פגמים מהותיים בהליך שניהל. בתחילת 2025 מונתה מוניץ לתפקיד יו”ר הוועדה, אולם טרם הושלם מינוי יתר חברי הוועדה.
במהלך התקופה בה המועצה אינה מתפקדת, נמשכים בכנסת דיונים ביוזמות חקיקה שונות הנוגעות לתאגיד, בהן הצעות לסגירת חטיבת החדשות והפרטת “רשת ב'”. עמותת הצלחה מזהירה כי העדר מועצה מתפקדת פוגע באינטרס הציבורי ומחליש את עצמאות השידור הציבורי.
העמותה קוראת לבית המשפט להוציא צו ביניים להארכת כהונתו של סבהט עד להכרעה בעתירה, בדומה לצו שניתן בתחילת השנה לגבי שני חברים אחרים. בנוסף, העמותה מבקשת מבית המשפט להורות למדינה להשלים את מינויה של עליזה דיין חממה, שמינויה מעוכב מאז 2022, וכן להשלים את מינוי חברי ועדת האיתור בהקדם.