על רקע ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה”ב והדיווחים על התקרבות לעסקת חטופים והפסקת אש ברצועה, הציונות הדתית, שמתנגדת לעסקה ולסיום המלחמה – עוברת את אחוז החסימה. זאת בעיקר על חשבון מפלגת הליכוד, שיורדת ב־3 מנדטים. כך עולה מסקר “מעריב”, שנערך על ידי לזר מחקרים, בראשות ד”ר מנחם לזר, בשיתוף Panel4All.
בגוש האופוזיציה בולטת השבוע ההיחלשות של יש עתיד, שיורדת ב־2 מנדטים – ל־7 בלבד. עם זאת, הקולות האלה נשארים במפלגות האופוזיציה, שאצלן בולטת ההתחזקות של נפתלי בנט, ישראל ביתנו וכחול לבן – עוד מנדט לכל אחת מהמפלגות.
בשורה התחתונה, התוצאה של השינויים הללו היא קיפאון במאזן בין הגושים: קואליציית נתניהו נותרת עם 51 מנדטים, מול 59 לאופוזיציה בהובלת בנט.
בתשובה לשאלה: אם בבחירות הבאות לכנסת תתמודד מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט (יתר המפלגות ללא שינוי), לאיזו מפלגה היית מצביע? התשובות היו: המפלגה של בנט עם 25, עלייה של מנדט אחד מהשבוע שעבר, הליכוד עם 24, ירידה של שלושה מנדטים מהשבוע שעבר, הדמוקרטים עם 10, ישראל ביתנו 10, ש”ס 9, יש עתיד 7, יהדות התורה 7, עוצמה יהודית 7, כחול לבן 7, רע”ם 6, חד”ש־תע”ל 4, הציונות הדתית עוברת אחרי זמן רב את אחוז החסימה עם 4 מנדטים. בל”ד (2.2%) אינה עוברת את אחוז החסימה.
עוד עולה מסקר “מעריב” כי כשליש מהמשתתפים לא ידעו לומר למי גדי איזנקוט צריך לחבור לקראת הבחירות הבאות. 27% טענו שעדיף לו לחבור לבנט, 9% ללפיד, 9% לליברמן, ו־21% המליצו שיתמודד בנפרד.
מסקר “מעריב” עולה עוד כי הציבור הישראלי נוטה יותר לאופטימיות לגבי הסיכויים למימוש עסקת חטופים בימים הקרובים. 47% אופטימיים, לעומת 37% פסימיים, ו־16% אינם יודעים.
מהפילוח עולה כי האופטימיות גבוהה יותר בקרב מצביעי הקואליציה (61%), בעוד מצביעי האופוזיציה נוטים יותר לפסימיות (48% פסימיים לעומת 40% אופטימיים).
בסקר נשאל עוד, מי לדעתך מחויב יותר להחזרת החטופים מעזה, ראש הממשלה בנימין נתניהו או נשיא ארה”ב דונלד טראמפ? 51% מהנסקרים ענו שנתניהו, 34% ענו טראמפ, ו־15% לא ידעו לענות.
בסקר, שהתקיים ב־9־10 ביולי, השתתפו 501 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 4.4%.