More
    Homeחדשות מהארץ והעולםסטודנטיות ב-HIT פיתחו אביזר שעוזר לגולש לגלוש למרות המגבלה

    סטודנטיות ב-HIT פיתחו אביזר שעוזר לגולש לגלוש למרות המגבלה




    אמיר, גולש חובב, מתמודד עם מוגבלות בכף ידו הימנית וחוסר שליטה בשורש היד. במשך זמן רב הוא התקשה להחזיק את המשוט באופן בטוח, מה שהקשה עליו לעלות על הגלשן ולשמור על שיווי משקל. את הקושי הזה זיהו עדי יוטבת ואור קוריאט, סטודנטיות שנה ג’ בפקולטה לעיצוב תעשייתי ב-“HIT – המכון הטכנולוגי חולון”, שפגשו את אמיר במסגרת קורס יישומי ששמו Fixperts, העוסק בעיצוב מותאם לאנשים עם אתגר תפקודי.

    “כשהתחלנו להכיר את אמיר, הבנו שזו לא רק מגבלה פיזית אלא חוויה יום יומית של תסכול וחוסר נגישות למשהו שהוא אוהב”, סיפרה עדי. “החלטנו שהמטרה שלנו היא לייצר לו אחיזה שמייצבת, בלי לקבע”, הוסיפה אור.

    עדי יוטבת, אור קוריאט ואמיר הגולש (צילום: באדיבות HIT מכון הטכנולוגי חולון)
    עדי יוטבת, אור קוריאט ואמיר הגולש (צילום: באדיבות HIT מכון הטכנולוגי חולון)

    בשלב הראשון הן נפגשו עם אמיר כמה פעמים, גם מחוץ לסדנה. הן תצפתו עליו בגלישה, דיברו איתו על התחושות הפיזיות, סימנו יחד איתו את נקודות הקושי וניסו להבין איפה מתחילה אי היציבות ובאיזו תנועה בדיוק היא מתרחשת.

    הן התחילו לבנות אב-טיפוס מתוך חומרים זמינים ופיתחו אביזר שמתחבר למשוט ולכף היד של אמיר, ומספק ייצוב מדויק בשורש כף היד תוך רתימה מבוקרת של הטונוס באצבעות. “לא רצינו לקבע את היד שלו לגמרי, אלא ליצור תחושת אחיזה שהוא שולט בה. חשוב היה לנו שזה ירגיש חלק מהגוף ולא תוסף חיצוני”, הן הסבירו.

    אביזר שמתחבר למשוט ולכף היד של אמיר (צילום: באדיבות HIT מכון הטכנולוגי חולון)
    אביזר שמתחבר למשוט ולכף היד של אמיר (צילום: באדיבות HIT מכון הטכנולוגי חולון)

    “בפעם הראשונה הרגשתי שאני פשוט גולש בלי לחשוב על היד כל הזמן”, סיפר אמיר, “עד אז הייתי צריך לבחור ימים עם ים רגוע. עכשיו אני הרבה יותר עצמאי”. עדי אמרה: “אמיר לא ביקש מאיתנו עזרה, אנחנו ביקשנו ללמוד ממנו. למדנו על מגבלות, אבל גם על הסתגלות, תושייה ואיך בונים פתרון דרך הקשבה”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img