More
    Homeחדשות מהארץ והעולםמשרד הבריאות מינה ועדת בדיקה לתפקוד שירותי בריאות כללית

    משרד הבריאות מינה ועדת בדיקה לתפקוד שירותי בריאות כללית




    מ

    שרד הבריאות הודיע על הקמת ועדת בדיקה לתפקוד שירותי בריאות כללית, הגוף הגדול במערכת הבריאות הציבורית בישראל. ההחלטה התקבלה לאחר שורת אירועים שהובילו לחשש במשרד הבריאות באשר ליכולת הקופה להמשיך ולהעניק את שירותיה על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. במוקד ההחלטה: התנהלות דירקטוריון הקופה, שורת התפטרויות בצמרת, והיעדר הבחנה ברורה בין תפקידי הפיקוח לניהול השוטף. במכתב רשמי עליו חתום שר הבריאות אוריאל בוסו, נקבע שעל ועדת הבדיקה להגיש את מסקנותיה עד 15 באוגוסט.

    במכתב המינוי עליו חתום שר הבריאות אוריאל בוסו ושהועבר לחברי הוועדה, ביניהם משפטנים ובכירים מהמערכת הממשלתית, הודגש שמטרת הבדיקה היא לבחון את תפקוד דירקטוריון כללית והקפדה על הפרדה בין תפקידי פיקוח לניהול. בין השאלות שתעמודנה למבחן: כיצד התקבלו החלטות למינוי ולהדחת מנכ”לים, מהי תרומתו של התקנון הארגוני לקשיים בתפקוד, והאם קיימת בעיה מבנית בממשל התאגידי של הקופה.

    ברקע להחלטה ניצבת שורת עזיבות חריגות. במהלך חמש השנים האחרונות התחלפו ארבעה מנכ”לים בקופה, האחרונה שבהן היא התפטרותו של המנכ”ל אלי כהן. גם ארבעה מבין חברי הנהלה הבכירים ביותר סיימו את תפקידם בחודשים האחרונים. “אחרי התפטרותו של כהן, השר החליט שהגיע קו פרשת המים”, אמר גורם בכיר במשרד הבריאות. “לא ניתן להתייחס לזה כעוד אירוע נקודתי. יש להעמיק ולברר לעומק את ההתנהלות בדירקטוריון ואת מנגנוני קבלת ההחלטות בקופה הגדולה במדינה”.

    הוועדה תבחן גם את מנגנון קבלת ההחלטות בנוגע למינוי בכירים בכללית, יעילות עבודת ההנהלה, והאם יו”ר הדירקטוריון פועל על פי כללי ממשל תאגידי תקינים. לדברי משרד הבריאות, הוועדה תקבל סמכויות רחבות מכוח סעיף 37 לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, כולל האפשרות לזמן עדים ולהציג מסמכים.

    במשרד הבריאות מציינים כי היוזמה להקמת הוועדה באה לאחר שניסיונות להגיע להבנות מול הנהלת הכללית עלו בתוהו. לטענת המשרד, התשובות שנמסרו מצדו של דירקטוריון הקופה לא הניחו את דעת גורמי המקצוע, וכי לא נראו צעדים של ממש לשינוי המצב הקיים.

    ועדת הבדיקה תבחן בין השאר את התנהלות הדירקטוריון מול ההנהלה והצורך בהפרדת תפקידי ניהול ופיקוח, אופן קבלת החלטות הנוגעות למינויים בכירים, יעילות ניהולית כללית, והאם תקנון הקופה עומד בסטנדרטים המקובלים של ממשל תאגידי. בנוסף, תוכל הוועדה להמליץ על שינויים מבניים בארגון. משרד הבריאות התחייב לספק לה סיוע מקצועי וארגוני.

    מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ציין שהיעדר פעולה עלול להעמיד בסכנה את פעילות הקופה, המשרתת למעלה ממחצית מתושבי ישראל: “הדירקטוריון לא נתן מענה ענייני ומספק”, נאמר במסמכי המינוי. “קיימת תחושת נתק בין הדרג המנהל לבין המפקח, והדבר מחייב בירור יסודי”.

    שרותי בריאות כללית הגיבה למינוי ועדת הבדיקה ומסרה: ״מדובר בוועדה מיותרת וחסרת תקדים, בעיקר על רקע השבחים הבלתי פוסקים שהנהלת משרד הבריאות נותנת לקופה על תפקודה בשנים האחרונות. בכוונתנו להתמקד בעבודתו של שופט העליון בדימוס, יורם דנציגר, שמקובל גם על מנכ״ל משרד הבריאות, ואשר אמור להגיש את המלצותיו בתוך זמן קצר. אנו בטוחים שלאחר שמשרד הבריאות יקבל את ההמלצות, הוא ימצא שאין מקום לעבודת הוועדה. הכללית תמשיך להיות המוסד המוביל במערכת הבריאות הישראלית ותשרת נאמנה את לקוחותיה״.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img