״60 שנה אחרי שאלביט מערכות הוקמה, ערב מלחמת ששת הימים ועל רקע אמברגו הנשק הצרפתי, שוב אנחנו עדים לאקט אגרסיבי ובוטה של הצרפתים”, כך אומר נשיא ומנכ”ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס.
בתקופה האחרונה גוברת המתיחות בין הממשל הצרפתי לבין ישראל. שורה של התבטאויות של נשיא צרפת עמנואל מקרון נגד ישראל הושמעה לפני שבועות בסלון האווירי ליד פריז, אז מנעו הצרפתיים את חשיפת הביתנים הישראלים של חברות הנשק אלביט מערכות, תעשיה האווירית, רפאל ונוספות.
״הצרפתים, שמתחרים שלא בהצלחה יתרה, מול התעשיות והטכנולוגיות הישראליות, קידמו מהלך צבוע במיוחד, המונע מאינטרסים עסקים וכלכליים גרידא, שמטרתו היא לייצר יתרון מלאכותי ותחרותי בדרכים לא כשרות”, אמר מכליס והוסיף: ״הניסיון המביך ׳להסתיר׳ את הטכנולוגיה פורצת הדרך של אלביט מערכות עם כיסוי פיקטיבי, לא יועיל ויתנפץ עליהם בחזרה, כפי שקרה לפני 60 שנה בעקבות האמברגו על ישראל”.
“הטכנולוגיה שלנו, שהינה מובילה עולמית ומופעלת על בסיס יומיומי, מוכיחה את עצמה מבצעית פעם אחר פעם. המוצרים שלנו ממשיכים לעורר עניין רב וזוכים לביקוש בקרב לקוחות רבים ברחבי העולם. הפורטפוליו הרחב של אלביט מערכות והנוכחות של החברות הבנות שלנו בעולם ובאירופה בפרט אפשרו לאלביט להגדיל את צבר ההזמנות והמכירות בשוק האירופאי בשנים האחרונות בצורה משמעותית. עובדה זו הינה לזרא בעיני התעשיות הביטחוניות הצרפתיות וממשלת צרפת”, הדגיש.
אלביט מערכות, שחרטה על דיגלה להיות מובילה עולמית בתחום הביטחון זוכה לאמון רב וביקושים בארץ ובעולם. “וכאשר יענו אתו כן ירבה וכן יפרץ”, סיכם מיכליס.
כזכור, לאחר שספגה צרפת ביקורת נוקבת על ההחלטה לאסור על חברות ישראליות להציג את מוצריהן בתערוכת הנשק הגדולה בעולם – יורוסיטי, היא המשיכה באותו קו והודיעה שלא תאפשר לחברות ישראליות להציג את תוצריהן בתערוכת הנשק הימי החשובה יורונייבל – Euronaval, שהתקיימה נובמבר.
צרפת טענה שהיא לא אוסרת על חברות ישראליות להשתתף בתחרות. אך למעשה, היא השתמשה במחסום חדש – האיסור הוא לא על כל החברות הישראליות אלא על חברות ישראליות שכלי הנשק שלהן לקחו חלק במלחמה בעזה או בלבנון. מובן שנשקים של כלל החברות הישראליות נמצאים בשימוש במלחמה וכך למעשה נאסרה שוב השתתפותן של כלל החברות הישראליות.
מנכ”ל משרד הביטחון- אלוף (מיל’) אמיר ברעם טען בחודש שעבר כי ביטול השתתפות ישראל בתערוכת הביטחונית היוקרתית בצרפת נבע משיקולים פוליטיים, מדיניים ומסחריים. לדבריו, ממשלת צרפת, בראשות עמנואל מקרון, מפעילה לחצים ישירים על מדינות אירופה לטובת זכייה של תעשיות צרפתיות בעסקאות נשק – גם על חשבון חוזים שישראל כבר זכתה בהם.
ברעם סיפר כי משרד הגנה אירופי שבחר בתעשייה הישראלית ביקש לשמור זאת בסוד מחשש ללחצים צרפתיים. הוא תקף את הדרך שבה הודרו הגופים הישראליים מהתערוכה – “גטו”, כהגדרתו – וטען שזהו תקדים מסוכן.