More
    Homeפוליטי - מדיניממדי ההרס האיראני נחשפים: 5 מיליארד שקלים של נזק ישיר

    ממדי ההרס האיראני נחשפים: 5 מיליארד שקלים של נזק ישיר




    כ-50 אלף תביעות פיצוי הוגשו למס רכוש בעקבות נזקים שנגרמו מהטילים האיראניים והנזק הישיר הכולל מוערך בכחמישה מיליארד שקל. כך עולה מנתונים שהוצגו אתמול (שלישי) בוועידת מרכז השלטון המקומי 2025 “MUNI EXPO” שהתקיימה במתחם אקספו בגני התערוכה בתל אביב. היקף הנזקים העקיפים, בהם לעסקים, מוערך בכחמישה מיליארדי שקלים נוספים. מהנתונים עולה עוד כי לראשונה מקום המדינה כ-20 בניינים נהרסו, או הוגדרו כמסוכנים המיועדים להריסה, בעקבות פגיעות הטילים. 

    פגיעה ישירה בבאר שבע (צילום: זאב דיקמן)
    פגיעה ישירה בבאר שבע (צילום: זאב דיקמן)

    שר האוצר בצלאל סמוטריץי ציין, כי נעשים מאמצים לתת מענה מהיר ככל הניתן לתביעות הרבות שהוגשו והבהיר, כי מי שהגיש תביעה ב”מסלול ירוק”, מקבל תוך ימים ספורים את הפיצוי הכספי עליו הוא הצהיר (מדובר במקרים של נזקים קלים יחסית, כאשר עד כה הוגשו כ-9,000 תביעות במסלול הזה).

    סמוטריץ הודיע, כי סוכם על תגמול מיוחד לעובדים ולעובדות בשלטון המקומי שעבדו במערך החירום העירוני במהלך מבצע עם כלביא. “מתוך הבנה שהעובדות והעובדים בשלטון המקומי עבדו לילות כימים לאורך מבצע עם כלביא, הנחתי עם קביעת המסגרת התקציבית, להעביר החלטת ממשלה על תקצוב של 120 מיליון שקלים”, הוא ציין והבהיר, כי התגמול ינתן לכ-10% מעובדי הרשויות המקומיות. בוועידת מרכז השלטון המקומי, אותה הוביל יו”ר המרכז, חיים ביבס, דרשו ראשי ערים לבזר סמכויות מהשלטון המרכזי לשלטון המקומי. 

    פגיעה ישירה בטמרה (צילום: רויטרס)
    פגיעה ישירה בטמרה (צילום: רויטרס)

    ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, ציין כי ראשי הערים מכירים הייטב את הצרכים של התושבים ויש להעניק לעיריות יותר סמכויות. “לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, גבעתיים השקיעה כ-80 מיליון שקל במיגון כל מוסדות החינוך בעיר והיא העיר הראשונה בארץ בה כל בתי הספר והגנים העירוניים ממוגנים. אפילו לא בזבזתי את הזמן לכתוב מייל או מכתב מודפס כדי לבקש משהו מהכסף הזה בחזרה. אין לי ציפיות שהממשלה תסייע. אנחנו מימנו את כל המיגון מהתקציב שלנו”, הוא סיפר. 

    “יש ניתוק, שני גופים (המדינה והעיריות מ.כ), שני מישורים שונים, הם פועלים באיזו ספירה די מנותקת מהשטח. אנשים בשלטון המרכזי לא מספיק מכיריים, לא מספיק מנוסים. חייבים להעניק יותר סמכויות לעיריות, גם בנושאים כמו חינוך ותחבורה”, אמר קוניק. גם סגנית ראש עיריית תל אביב ומחזיקת תיק התחבורה, מיטל להבי, הצטרפה לדרישה להעניק סמכויות נרחבות לעיריות בשורת תחומים.

    במהלך הוועידה, עלו טענות על מחסור חמור בעובדים בענפי הבנייה והתשתיות ושיש צורך להביא יותר עובדים מחו”ל. ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, אמר שבניגוד לדעתם של רבים מעמיתיו, קיים שיתוף פעולה הדוק עם המדינה וציין, כי ירושלים עוברת מהפך בתחומי הבנייה והתשתיות. ליאון העריך שבעוד כעשר שנים מספר תושבי ירושלים עשוי להגיע לכ-1.4 מיליון. “למעלה מ-50 אלף יחידות דיור כבר אושרו בוועדה המחוזית במסגרת התחדשות עירונית”, הוא ציין והדגיש כי לירושלים מגיעים ויגיעו תושבים מכל הציבורים, בהם גם צעירים חילוניים. זאת, לנוכח פיתוח מואץ של תוכניות למתחמי מגדלי תעסוקה ומסחר.

    פגיעה ישירה בתל אביב (צילום: מארק ישראל סלם)
    פגיעה ישירה בתל אביב (צילום: מארק ישראל סלם)

    ליאון אמר עוד, כי ירושלים הפכה למודל בתחום התחבורה הציבורית העירונית. “החל מספטמבר, עם תום עבודות אחזקה, מספר הנוסעים ברכבת הקלה יעלה על כ-200 אלף ביום. בעוד כחצי שנה, יתחיל לפעול חלק מהקו הירוק של הרכבת הקלה ומספר הנוסעים ברכבות הקלות בעיר יעלה בעוד עשרות אלפים. כל ירושלים תהיה מרושתת ברכבות קלות”, הוא הסביר – “גם ההגעה ברכבות הכבדות תהיה בתדירות גבוהה יותר. כיום יוצאות שתי רכבות בשעה מתל אביב לירושלים ובעוד כמה שנים (לאחר סיום עבודות הקמת המסילה הרביעית באיילון מ.כ) מספר הרכבות בין תל אביב לירושלים יגיע לשש בשעה”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img