More
    Homeחדשות בארץמיצג קהילת הנובה נפתח בטורונטו - בסימן יום השואה

    מיצג קהילת הנובה נפתח בטורונטו – בסימן יום השואה




    מיצג הזיכרון הישראלי הגדול “We Will Dance Again – 06:29”, המספר את סיפור הטבח במסיבת הנובה, נפתח בטורונטו שבקנדה לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה. המיצג, המהווה חלק ממסע הנצחה בינלאומי של קהילת הנובה, נפתח במעמד שורד השואה גרשון וילינגר, ששרד את מחנה הריכוז ברגן בלזן וחיבק את שורדי הנובה שהגיעו למקום.

    לאירוע הפתיחה הגיעו גם המועמד המרכזי לראשות ממשלת קנדה, פייר פוליאב, וראשת העיר טורונטו, אוליביה צ’או, שקראו לשחרור כל החטופים. המיצג, המשתרע על כ-6,000 מ”ר, נחשב לאחת התערוכות הגדולות שהוצגו בתולדות קנדה, והוא יהיה פתוח לקהל בין ה-23 באפריל ועד לשמונה ביוני. הכניסה מותרת מגיל 16 ומעלה.

    מיצג נובה 06:29 במנהטן, ניו יורק  (צילום: יובל יושע)
    מיצג נובה 06:29 במנהטן, ניו יורק (צילום: יובל יושע)

    המיצג מספר את האירועים הקשים שהתרחשו בפסטיבל הנובה, כאשר בשעה 6:29 בבוקר בשבעה באוקטובר, אלפי מחבלי חמאס פלשו לישראל ותקפו את משתתפי הפסטיבל. בנובה נרצחו 412 בני אדם ונחטפו 43, כאשר 16 מהם עדיין מוחזקים בשבי.

    אופיר אמיר, ממייסדי הנובה, שורד המסיבה ונכד לניצולי שואה, אמר: “בחרנו לפתוח את מיצג הנובה 06:29 ביום הזיכרון לשואה ולגבורה מתוך הרצון להעלות זיכרון ולהתייחס לטבח הכי גדול שאירע ליהודים מאז השואה. כנכד לשורדי שואה אני רואה בכך שליחות משמעותית”.

    המיצג בנוי כמסע רב-חושי, שבו המבקרים מתקדמים לאורך ציר הזמן של המסיבה, נחשפים לעדויות מצולמות ואישיות, ולמוצגים מקוריים מזירת האירוע. אלה כוללים כלי רכב שרופים, תאי שירותים מנוקבים בכדורים, וציוד אישי שנותר מאחור.

    אולם שלם מוקדש למתקפת החמאס, שם הקהל צופה בסרטוני וידאו מרגעי המתקפה ושומע את הצעקות בערבית. קיר שלם מוקדש לחטופים, כאשר סמל צהוב מסמל את מי שעדיין בשבי – מתוך 43 חטופי הנובה: 14 שוחררו, 13 נרצחו וגופותיהם הוחזרו, ו-16 עדיין בעזה, מהם 11 בחיים.

    מיצג נובה 06:29 במנהטן, ניו יורק  (צילום: יובל יושע)
    מיצג נובה 06:29 במנהטן, ניו יורק (צילום: יובל יושע)

    בסופו של המסע, המבקרים מגיעים ל”הילינג רום” – אולם המתאר את היום שאחרי הטבח, של 3,750 השורדים והשורדות, ומספר את מסע החזרה לחיים ואת פעילות העשייה החברתית של עמותת הנובה שהוקמה בעקבות הטבח.

    את המיצג יזמו מייסדי קהילת נובה – עמרי סאסי, אופיר אמיר, יגיל רימוני, יחד עם יו”ר איגוד מפיקי התרבות, יוני פיינגולד, והמפיק אילן פקטור. את המיצג יצרה וביימה רעות פיינגולד.

    לדברי עמרי סאסי, שורד, מייסד ומפיק פסטיבל הנובה ששכל בני משפחה בטבח: “המיצג הוא דרך להנציח את זכר הנרצחים ולהביא את סיפורם לעולם. אנחנו זוכרים את מה שקרה, מספרים אותו, משתפים בו ולצד זה מפיצים אור”.

    המיצג כבר הוצג בתל אביב, ניו יורק, לוס אנג’לס, מיאמי ובואנוס איירס, והוא עתיד להגיע ליעדים נוספים. עד כה ביקרו במיצגים השונים כ-400 אלף איש, בהם דמויות בולטות מעולמות הפוליטיקה, התרבות והחינוך. כל הכנסות כרטיסי הכניסה למיצג מוקדשות לפעולות הנצחה, שיקום ותמיכה בקהילת נובה: המשפחות השכולות ושורדי המסיבות.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img