More
    Homeכלכלהמזעזע: הכחשת טבח ה-7.10 ברשתות החברתיות - במגמת תאוצה

    מזעזע: הכחשת טבח ה-7.10 ברשתות החברתיות – במגמת תאוצה




    לקראת ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, דו״ח של עמותת CyberWell – הפועלת לניטור ומאבק באנטישמיות ברשת, מפרסמת את הדו”ח השנתי לשנת 2024 ומציגה תמונת מצב מדאיגה: 47% מהפוסטים ברשת המכחישים את טבח ה-7 באוקטובר, טוענים שישראל ביימה את מתקפת ה-7 באוקטובר. זאת תוך יצירת דפוסים חדשים של הכחשה, עיוות והסתה. הדו”ח, המתפרסם לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה, משרטט הקבלה בין מנגנוני הכחשת שואה לבין נרטיבים שקריים שמטרתם למחוק את הזוועות שביצע חמאס.

    על פי הנתונים, בשלושת השבועות שלאחר המתקפה נרשמה קפיצה של 86% ברטוריקה אנטישמית ברשת לפי הפוסטים שנאספו ונותחו ע”י סייברוול. במהלך 11 החודשים שלאחר מכן, העלייה עמדה על 36%, ודווקא האלימות המילולית הקיצונית ביותר – קריאות ישירות לפגיעה ביהודים – הוכפלה ועמדה על 13.3%, לעומת 5.1% בלבד בשנה הקודמת. האירועים הקשים בעולם, דוגמת הפיגועים באמסטרדם, קנדה ואוסטרליה, לוו בגלי הסתה שיטתית בזירה הדיגיטלית, באופן שחיזק את הקשר ההדוק שבין אנטישמיות מקוונת לבין אלימות פיזית.

    הדו”ח מתריע על תופעת הכחשת מתקפת ה-7 באוקטובר. על פי ניתוח של סייברוול 47% מהפוסטים המכחשים את אירועי ה-7 באוקטובר, טוענים שישראל היא זו שביימה או תכננה את הטבח, בעוד 33% מכחישים את עצם ביצוע הזוועות על ידי חמאס – לרבות מעשי אונס. עוד 10% מהפוסטים מרמזים שישראל הרוויחה מהמתקפה, נתון שהכפיל את עצמו מאז ינואר 2024. תוכן זה לא רק שמופץ באין מפריע, אלא גם מקודם באופן בולט על ידי האלגוריתמים, מה שמקשה על המשתמשים לזהות אותו כתוכן שקרי ומזיק ואף מנציח תפיסות אנטישמיות להפצה רחבה.

    לצד ההתרעות, הדו”ח גם מציג מגמות של שיפור נקודתי. TikTok היא הפלטפורמה הראשונה שהכירה באופן רשמי בהכחשת ה-7 באוקטובר כתוכן אסור, כולל כל ניסיון להכחיש את מעשי האונס והטבח. גם Meta עדכנה את מדיניותה, והכירה במתקפה כמעשה טרור תחת מדיניות “DOI”. עם זאת, הפערים עדיין עמוקים: בעוד רוב הפלטפורמות אוכפות מדיניות מפורשת נגד הכחשת שואה – ובכך מצליחות להסיר שיעור גבוה של תכנים – אין מדיניות מקבילה לגבי הכחשת 7 באוקטובר, והתוצאה היא אכיפה חלקית בלבד. 
    שיעור ההסרה של תוכן שקשור להכחשת שואה עומד על 92% בטיקטוק, 74.8% ב-Meta ו-68.3% ב-X. לעומת זאת, שיעור ההסרה של תוכן מכחיש את מתקפת חמאס נמוך בהרבה, בעיקר בשל היעדר הגדרה חד-משמעית.

    הדו”ח מדגיש את הדמיון המטריד בין שיח ההכחשה כיום לבין תבניות קלאסיות של הכחשת שואה – ביניהן שימוש בתיאוריות קונספירציה, הכפשות קולקטיביות וטענות מסוג “דגל שווא” (False Flag) המייחסות את המתקפה עצמה לישראלים. בשני המקרים, מטרת ההכחשה היא מחיקת הסבל היהודי, הפיכת הקורבנות לתוקפים – והכשרת הקרקע לאלימות נוספת.

    ״אנחנו ב- CyberWell קוראים לכל הפלטפורמות במדיה החברתית, להכיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים, במתקפת ה-7 באוקטובר כאירוע שחייב להיות כלול במדיניות נגד הכחשת אירועים אלימים.״ אמרה טל-אור כהן מונטמאיור, מנכ”לית ומייסדת עמותת CyberWell “הכחשה היא כלי היסטורי למחיקת כאבם של יהודים ולחיזוק האנטישמיות, אנו עדים כיום לאותה הטקטיקה של הכחשת השואה המוכרת לנו מן העבר. לאור ההתפרצות האלימה ורחבה של שנאת יהודים ברחבי העולם, אנו מצפים מכל הפלטפורמות במדיה החברתית לנקוט בצעדים חריפים נגד התבטאויות של הסתה שנאה ואנטישמיות באופן שיטתי ומלא”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img