More
    Homeחדשות בארץמאות צעדו במצעד הגאווה במצפה רמון: מדרום תצא תורה – האהבה תנצח

    מאות צעדו במצעד הגאווה במצפה רמון: מדרום תצא תורה – האהבה תנצח




    למרות שלטי שנאה וגילויי הומופוביה מוקדם יותר השבוע, מצעד הגאווה והסובלנות החמישי במצפה רמון התקיים היום (שישי) באווירה מרגשת, אופטימית ונחושה. מאות צועדות וצועדים השתתפו באירוע, שהפך למסורת מקומית, ביוזמת תושבים ותושבות מהיישוב, בליווי ארגוני גאווה מהנגב ומרחבי הארץ, ובתיאום עם המשטרה.

    במהלך הצעדה חלפו המשתתפים על פני שלטי הסתה שנתלו ברחבי היישוב. לצד נוכחות מקומית מרשימה, הגיעו למצעד גם ארגוני גאווה מכל רחבי הארץ, וחברי הכנסת יוראי להב הרצנו ויסמין סאקס פרידמן (יש עתיד) שלקחו חלק באירוע, הביעו תמיכה והשתתפו בצעדה.

    השנה, המצעד התקיים תחת ענן כבד של מציאות ביטחונית ותחושת שבר לאומי. “כולנו עברנו שבועיים מטלטלים ומפחידים”, נאמר בפתיח, בו אמרה נגה, תושבת מצפה רמון: “כמעט ולא התקיימו מצעדים השנה. אנשים נהרגו, נפצעו, איבדו את בתיהם. פחות משעתיים נסיעה מכאן נמשכת מלחמה. אבל דווקא כאן, דווקא עכשיו, אנחנו בוחרים בחיים”.

    מצעד הגאווה 2025 במצפה רמון (צילום: זיו שמע תקשורת)
    מצעד הגאווה 2025 במצפה רמון (צילום: זיו שמע תקשורת)

    הצועדות נשאו שלטים בעד חירות, חיים, שוויון ושותפות. לצד דגלי גאווה הונפו גם שלטים עם שמות החטופים ותמונותיהם, בקריאה להשבתם ולסיום המלחמה. 

    מייקי, מוזיקאית מקומית, שיתפה בסיפור יציאתה מהארון ובשנים שבהן חיה בפחד. “הייתי בארון חמש שנים. חמש שנים של שקרים, של שנאה עצמית, של בכי בלילות. המצעד הזה, כאן במצפה רמון, היה הרגע שבו משהו בי נפתח. פתאום הבנתי , אם מייקי של גיל 15 הייתה רואה את זה, אולי הכול היה נראה אחרת”.

    אמתי הר-טוב, ממובילי המצעד, הקריא קטע מספר הילדים “הכי הכי יותם”. אחריו עלתה דורין גל, תושבת מצפה רמון, שסיפרה על החוויה שלה במצעד הראשון ב-2021: “מישהו אמר לי אז: המדבר קיצוני. והוא צדק. לא חשבתי שארגיש זרה במקום שהוא הבית שלי. אבל בתוך כל ההתקפות, מצאתי קהילה. מצאתי קול”.

    מצעד הגאווה 2025 במצפה רמון (צילום: זיו שמע תקשורת)
    מצעד הגאווה 2025 במצפה רמון (צילום: זיו שמע תקשורת)

    אור ליליאן, נציג הבית הגאה בבאר שבע, דיבר על החזון האזורי: “אנחנו כאן כדי להפוך את הדרום לגאה. לא רק מצפה ולא רק באר שבע. נגב שבו לא צריך לנסוע לתל אביב כדי להרגיש שייך”.מנהלת הסינמכתש, הקולנוע המקומי, הפנתה ביקורת כלפי המועצה המקומית: “המועצה לא מוכנה לשים את הלוגו שלה על פרסום אירועים עם סרטים גאים. אנחנו עדיין בארון״.

    עופר כהן, מייסד מיזם “חברותא” ומוביל טקסים ברוח יהדות ישראלית, סיים את רצף הנאומים בתפילת הדרך. הוא הדגיש: “אנחנו ניצבים כאן היום גם כיהודים. כצאצאים לתרבות שהביאה לעולם את הרעיון שכל אדם נברא בצלם. מי ייתן ונחיה פה כבני חורין, שווי זכויות, בלי קשר לנטייה מינית או מגדר”. עם סיום הנאומים, הוזמנו המשתתפים לצאת לצעדה: “נניף דגלים, נשיר, נלך ברחובות מצפה רמון ונזכיר לעצמנו שאנחנו כאן כדי להוסיף אור”. 

    המצעד הסתיים ביריד עסקים מקומיים ברובע דרכי הבשמים, ולאורך סוף השבוע יתקיימו אירועים נוספים, בהם מסיבת רגאיי בבית רמונא ותצוגת אופנה קווירית של קהילת הראנווי המקומית. ”צעדנו היום במצפה רמון בגאווה ואהבה, בלי פחד – כי אנחנו יחד”, סיכמו המארגנות. “אנחנו ממשיכות לחזק את הקהילה שלנו כאן, את החופש שלנו, ולהפיץ אור. מאות צעדו היום בקריאה ברורה לסובלנות, שוויון וחירות. זהו מצעד של תקווה – גם בימים חשוכים כאלה.”





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img