More
    Homeנדל"ןלא תאמינו: ככה הממשלה דופקת את לוחמי המילואים

    לא תאמינו: ככה הממשלה דופקת את לוחמי המילואים




    במהלך דיון שהתקיים אתמול (שלישי) בוועדה המיוחדת לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל, עלו טענות קשות על אפליה מתמשכת כלפי משרתי צה”ל ועל כשל בתכנון ובביצוע שמקשה על ההתיישבות היהודית בגליל והנגב. הדיון התקיים ביוזמת חברי הכנסת אריאל קלנר מהליכוד ויצחק קרויזר מעוצמה יהודית.

    במהלך הדיון הציג נציג עמותת “ארצנו” נתונים לפיהם נקבע יעד אוכלוסייה של 117 אלף תושבים לכפר כנא, לעומת יעד של 60 אלף בלבד למגדל העמק. עוד נמסר כי לרשויות הערביות מוקצים בממוצע כ־1,800 דונם כתוספת תכנונית, מה שתורם לכך שכיום יש יותר מ־70 אלף דונם במצב של הפרת קרקע בגליל. לדבריו, מכלל המכרזים בצפון, רק בכפר גדעון הוקצה מגרש ייעודי לחיילים קרביים.

    רועי שיין, תושב האזור, סיפר כי בגליל כמעט ולא נשארו צעירים וילדים, וגנים ופעוטונים נסגרים. לדבריו, “היישובים משוועים למשפחות מהמגזר העובד, אבל אפליית הקרקעות מונעת זאת”.

    נועה ירון, תושבת שכניה, העידה כי היא ובעלה, שביצע מעל 250 ימי מילואים, אינם מצליחים להתיישב בגליל. לדבריה, למרות ההנחות שקיבלו, מחירי הקרקע זינקו למעל שני מיליון שקלים והמגרש שרכשו נותר ריק בשל עיכובים.

    אסף קסלר מיישוב גילון הוסיף כי הציבור היהודי-ציוני הפך למיעוט בגליל ומשלם את המחירים הגבוהים ביותר. לדבריו, “משתמטים מקבלים קרקעות במחירים מגוחכים ואנחנו דורשים שוויון אמיתי”.

    יניב כהן, סמנכ”ל רשות מקרקעי ישראל, טען כי הרשות פועלת בהתאם להחלטות מועצת מקרקעי ישראל ואינה חברה במועצה עצמה. לדבריו, “אנחנו מיישמים את החלטות המועצה, והיעד המרכזי שלנו הוא היקף השיווק”.

    גילי בלולו, השמאי הממשלתי, אמר כי שווי הקרקע באזור גוש משגב גבוה במיוחד בשל מגרשים צמודי קרקע בשטח של כ־500 מ”ר. לדבריו, חלק מהבתים באזור נמכרים כיום בכ־3 מיליון ש”ח, ומגרשים חדשים משווקים סביב 2 מיליון ש”ח בהתאם לערך השוק.

    ח”כ משה סעדה עדכן כי מקודמים שני חוקים חדשים: הראשון יחייב אישור ביטחוני לכל תוכנית מתאר, והשני קובע כי רק מי ששירת בצה”ל או בשירות לאומי-אזרחי יהיה זכאי להשתתף במכרזי קרקעות. לדבריו, כיום אין בפועל העדפה למשרתים ויש לקדם שינוי חקיקתי ברור.

    ח”כ יצחק קרויזר אמר בדיון כי “החזית השמינית של ישראל היא מוסדות התכנון”, וטען כי למרות הנחיות ברורות מראש הממשלה, היישום בשטח הפוך. “גופי הביצוע צריכים ליישם את מדיניות הדרג הנבחר ולא לייצר מניפולציות”, אמר.

    ח”כ אריאל קלנר הוסיף כי מדובר “באירוע מטורף שבו רשויות המדינה פועלות בניגוד להנחיות הממשלה”, וציין כי קיימת אפליה ברורה בהטבות המס שפוגעת בציבור נרחב.

    יו”ר הוועדה, ח”כ עודד פורר, סיכם את הדיון ואמר כי בעשור האחרון קיימת השפעה מהותית של מפלגות לא ציוניות על תחומי השיכון והפנים. לדבריו, “לכן הגליל והנגב נמצאים במצב הזה”. פורר דרש להסדיר בחוק את מתן ההטבות לבני מיעוטים לפי חלוקה למחוזות צפון, נגב ושפלה, וביקש ממועצת מקרקעי ישראל להציג את עמדתה בפני הוועדה עד סוף החודש.

    בנוסף, פורר קרא להחיל הנחות גם על אנשי קבע וגופי ביטחון, לשנות את הגדרת “דירת מגורים” לצורכי מחיה, ולהעלות את תקרת ההנחות לרמות של מיליון עד מיליון וחצי שקלים. לסיום דרש פורר כי בדיון הבא יוצגו נתונים כלכליים ממשרד האוצר ומקרן קק”ל.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img