סטודנטים שהגיעו מחו”ל ללמוד באוניברסיטת בן גוריון בנגב הוטסו חזרה למדינות המוצא שלהם עם פרוץ המלחמה מול איראן. כעת, עם שוך המלחמה, נרתמת האוניברסיטה הדרומית לממן את טיסותיהם חזרה לטובת המשך לימודיהם ומחקריהם האקדמיים.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הכריזה על הקמת קרן סיוע ראשונית בגובה 50 אלף דולר, במטרה לאפשר לסטודנטים בינלאומיים שנאלצו להתפנות מישראל במהלך המלחמה מול איראן, לשוב ללימודיהם ולמחקריהם בקמפוס. הקרן נועדה לסייע במימון כרטיסי טיסה חזרה לישראל, ותורחב בהתאם לצרכי השטח והסטודנטים.
כשליש מהסטודנטים הבינלאומיים של האוניברסיטה עזבו את המדינה במהלך מבצע “עם כלביא”. חלקם פונו בעזרת מדינות המוצא שלהם ואחרים עזבו באופן עצמאי. שני שלישים מהסטודנטים נשארו בארץ והמשיכו את לימודיהם.
הקרן הוקמה ביוזמת נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופ’ דניאל חיימוביץ, יחד עם סגנית נשיא האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים, פרופ’ מיכל בר-אשר סיגל וסגן הנשיא לקשרי ציבור ופיתוח משאבים, מר ג’ף קיי. מעבר לסכום הראשוני שנועד להחזר עבור טיסות, פועלת האוניברסיטה לאיתור צרכים פרטניים של כלל הסטודנטים הבינלאומיים שהושפעו מהמצב, על מנת להרחיב את הסיוע בהתאם לצורך.
“אנחנו מכווני מטרה לחדש את הפעילות המדעית והמחקרית גם בקרב הסטודנטים הבינלאומיים”, ציין פרופ’ דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. “יש חשיבות רבה לתרומתם למחקר האקדמי ולשילובם בקמפוסים שלנו, כאן בנגב. זה גם חלק מהמענה שלנו לאלו שמנסים להחרים אותנו”.
“אוניברסיטת בן-גוריון בנגב רואה בסטודנטים בינלאומיים חלק בלתי נפרד מהקהילה האקדמית והחברתית שלנו, ומחקרם חיוני לקידום מצוינות ולקידום הבינלאומיות של האוניברסיטה. גם בתקופות מאתגרות אלה, אנו נותרים מחויבים לספק להם את התמיכה הנדרשת כדי להבטיח את המשכיות לימודיהם ומחקרם ללא פשרות. קרן זו היא צעד ראשון בהבטחת חזרתם הבטוחה והמהירה לישראל ולחיים האקדמיים בקמפוס”, אמרה פרופ’ מיכל בר-אשר סיגל, סגנית נשיא האוניברסיטה.
סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי ציבור ופיתוח משאבים, מר ג’ף קיי: “נרתמנו כולנו להשגת היעד החשוב הזה עבור קהילת הסטודנטים שלנו שרצו וביקשו לחזור לחבריהם, למחקר, לקמפוס. אני שמח על השגת היעד. נמשיך ונפעל למענם”.