More
    Homeחדשות מהארץ והעולםכך נהפוך את הסיוע ההומניטרי מנטל לנכס ביטחוני בעזה

    כך נהפוך את הסיוע ההומניטרי מנטל לנכס ביטחוני בעזה




    בעקבות הפרסום במעריב ביום רביעי האחרון על הדיון בקבינט המדיני-ביטחוני בנושא הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, שוחחנו עם ירון בוסקילה, מנכ”ל תנועת “הביטחוניסטים” וקצין צה”ל במילואים, שהתייחס לסוגיה הרגישה והנפיצה שממשיכה להעסיק את הדרג המדיני, הצבאי והציבורי.

    לדבריו, הכנסת הסיוע ההומניטרי היא הכרחית, אך מחייבת תכנון מוקפד ויישום זהיר שימנע את הפיכתו לכלי בידי חמאס. “עניין הכנסת הסיוע ההומניטרי הוא בלתי נמנע ולא ניתן להשאיר את האוכלוסייה בלי סיוע כזה,” הסביר בוסקילה בראיון למעריב. “זה חלק מניהול מלחמה – לדעת להפריד בין האוכלוסייה הלא מעורבת לבין ארגוני הטרור.”

    בוסקילה מצביע על האתגר המרכזי: לספק מזון וציוד אזרחי מבלי שהם ינוצלו לצרכים טרוריסטיים. “האתגר ברצועת עזה הוא למעשה לדעת להפריד בין ארגוני הטרור לבין האוכלוסייה כאשר מכניסים את הסיוע ההומניטרי, כדי שלא יגיע לידי ארגוני הטרור ושלא ישתמשו בו באופן אישי. בנוסף, כדי שלא ישתמשו בו כמשאב באוכלוסייה – להניע אותם, לסחור בהם. וכמובן לא לקבל אמצעים שהם אמצעים דו-שימושיים שאפשר לעשות בהם פעילות טרור – מדלקים, מתכות מסוימות וכו’.”

    מעבר להיבטים הטכניים והביטחוניים, בוסקילה מצביע על ההשלכות הבינלאומיות: “זה אכן משמעותי להמשיך ולהכניס את הסיוע ההומניטרי – וזה מאפשר לנו לנהל מלחמה מבלי לקבל ביקורת בינלאומית להפסקתה. בלי שיוצאות תמונות של רעב או כאלה שכופות עלינו את הפסקת המלחמה.”

    הפתרון שבוסקילה מציע הוא יצירת ‘איים הומניטריים’ – אזורים מאובטחים בידי צה”ל, בהם יחולק הסיוע בעזרת צד שלישי, כמו ארגונים בינלאומיים.

    “צריך לדעת לעשות זאת באופן כזה שנדע לחלק את המזון, אבל גם שלא יטיל עומס על צה”ל ויתר משימותיו. לכן אני חושב שנכון וצריך לייצר איים הומניטריים – אזורים שבהם צה”ל מאבטח אותם, ומשתמש בגורם שלישי כמו ארגונים בינלאומיים שיש להם אינטרס לעשות זאת בצורה מוצלחת וגם לקבל על זה תשלום.”

    במילים אחרות, צה”ל אחראי על הביטחון – אך גורם אזרחי חיצוני אחראי על חלוקת הסיוע, בצורה שמונעת ניצולו על ידי חמאס. “צה”ל ייתן את האבטחה לאזורים שבהם יחולק המזון, ולמעשה יאפשר לבודד בין הטרור לבין האוכלוסייה. דבר זה מאפשר בידוק ומאפשר לבוא במגע עם האוכלוסייה הזאת גם מההיבט של ההצטיידות – לא על בסיס יומיומי אלא כמנות שבועיות.”

    לדבריו, שיטה זו תוביל לשינוי אסטרטגי בתפיסת האוכלוסייה את צה”ל ואת חמאס: “ההפרדה הזאת בסיוע ההומניטרי, באופן כזה שצה”ל מצליח למשוך את האוכלוסייה מהמגע עם החמאס, תצמצם את היכולת של החמאס להשפיע על האוכלוסייה ותצמצם את הכוח שלהם ברצועה. זה מעביר את האינטרס האזרחי למקום שבו האזרחים – בלית ברירה – תומכים בחמאס כדי להזדקק לארגון הזה, אלא יזדקקו לצה”ל ולמדינת ישראל, וכך למעשה נוכל להקטין ולהחליש את החמאס.”

    בוסקילה חותם את דבריו באמונה כי מהלך נכון של סיוע הומניטרי מנוהל ומבוקר הוא לא מכשול – אלא הזדמנות טקטית ואסטרטגית להחליש את שלטון חמאס ולחזק את השליטה של ישראל על המתרחש ברצועה.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img