בבוקר כואב שנפתח עם צמד המילים “הותר לפרסום” על חמישה חיילים שנהרגו בעזה, שר אוצר שאינו מרוצה מתוצאות המלחמה וראש הממשלה במסע חגיגי משפחתי לוושינגטון, ישראל ממשיכה לחיות מלוויה אל לוויה. הלב השבור מבקש מזור ובעולם התרבות כואבים אבל ממשיכים ליצור למען הרוח והנפש. בין ההמלצות: “אוטו אוכל” עם שפים מובילים ומיטב האמנים בירושלים, פסטיבל סוף הקיץ בתאטרון ירושלים, “הקרנפים” של יונסקו, “דרבנות”, מופע מחווה של פסטיבל ישראל לציון 25 שנים לפרס ספיר לספרות, תערוכה במוזיאון אגם ועוד.
1. פסטיבל “אוטו-אוכל”, ירושלים
פסטיבל “אוטו אוכל” המחבר בין קולינריה, תרבות הופעות ונוף ירושלמי, חוזר לטיילת ארמון הנציב עם השפים ישראל אהרוני, חיים כהן, רחל בן אוליאל, קבוצת מחניודה, אבי לוי, לצד הופעות חיות של מיטב האמנים בהם: נטע ברזילי, שי צברי וג’ימבו ג’יי.
במסגרת הפסטיבל, שמתקיים תחת כיפת השמיים עד ה-24 ביולי, יתארחו בימים שני עד חמישי בין השעות 18:00–23:00, כ-30 מסעדות ודוכני אוכל מכל רחבי הארץ עם השפים המובילים. מחיר המנות: 25–45 שקלים.
בימי שלישי במהלך הפסטיבל יתקיים מופע מרכזי של אמני ישראל. היום (שלישי) בגלל אסון נפילתם בעזה של חמישה לוחמים בוטלה ההופעה של להקת “איפה הילד” הפעילות הקולינרית של “אוטו אוכל” יתקיימו כרגיל.
לפרטים נוספים >>>
2. “דורבנות”: מופע מחווה של פסטיבל ישראל לציון 25 שנים לפרס ספיר לספרות – בית הנסן ירושלים
דורבנות – הפקה מיוחדת של פסטיבל ישראל ה-64 כמחווה לרגל מלאת 25 שנים לפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס. המופע יכלול “השתלטות ספרותית” על חלליו של בית הנסן, מסע ספרותי לאורך ולרוחב החללים של בית הנסן במחקר אחר פרשנות חדשה למושג “סטוריטלינג” והרחבת אמנות סיפור הסיפורים. מפגש נדיר בין סופרים, סיפורים ומדיומים שונים.
באירוע יתקיימו שלוש פעולות מרכזיות כשהקהל מובל מהאחת לשנייה ולאחריהן ייצא הקהל לשוטטות חופשית בבית הנסן שבחלליו יתקיימו פעולות נוספות ומצומצמות יותר. האירוע בהשתתפות זוכי פרס ספיר של מפעל הפיס לאורך השנים, בהם: אתגר קרת, נעה ידלין, שמעון אדף, יאיר אסולין אסתר פלד, ובשיתוף האמנים ארקדי דוכין, דניאל קורן ועוד.
ניהול אמנותי: יובל אביבי
בית הנסן, ירושלים
30-31 ביולי | 18:00, 18:45, 19:30 |
3. הצגות חדשות בתיאטרון הסימטה
בחודש יולי מעלה תיאטרון הסימטה שלוש הצגות חדשות לצד הצגות ותיקות ויוזמה מיוחדת המפנה זרקור לבמאים צעירים. הצגות ייחודיות המבוימות על ידי בימאים הנמצאים בראשית דרכם שנועד לאפשר להם חשיפה ועידוד יצירה צעירה. אלה ההצגות החדשות:
“בייגלה חם” – סיפור המתרחש בבית קפה על חוף הים בתל-אביב, יעקב ברנר ממתין לאישה איתה קבע להיפגש. לפתע מופיע אדם זר, אלכס הרצר, בעל בית הקפה, וכופה על יעקב שיחה מטרידה אודות עברו המעוות שכלל שנאה יוקדת בילדותו כלפי חבר לכיתה ואירוע אלים שנוצר בעקבות אהבה נכזבת. יעקב נשאב לאפלה ולאט לאט מגלה שהאיש הזר הוא השתקפות של מצפונו האישי. (23.7 | 20:00, 21:30)
“התחנה” – מחזה המעלה שאלות על החיים בחברה שמקדשת הישגיות, בעזרת הצגת רגעים אנושיים. המחזה מתרחש במקומות בהם נפגש פסיפס אנושי כגון משרד בירוקרטי, תחנת אוטובוס ועוד. (24.7 | 20:00, 21:30)
“היא ואני” – שחקנית אנונימית פוגשת בתחנת אוטובוס שוממה באלנבי בחור צעיר המציג את עצמו כמיליונר. היא והוא יפגשו במהלך אותו הערב את הרצון להיות נראים באמת. (25.7 | 14:00 וב-26.7 | 19:30)
תיאטרון הסימטה
אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, רחוב אהובה עוזרי, תל אביב יפו.
4. פסטיבל סוף הקיץ בתיאטרון ירושלים
פסטיבל סוף הקיץ חוזר לתיאטרון ירושלים לשלושה ימים של חגיגה עם שלל מופעים, הפקות מקור וחגיגה אמנותית ותרבותית המתקיימת תחת כיפת השמיים בהשתתפות מיטב האמנים והאמניות. מדי יום יציע הפסטיבל מופעים ברחבת תיאטרון ירושלים מלווים בווידאו ארט שייווצר במיוחד עבור כל מופע ויוקרן על מסך ענק, וגם מופעים באולמות התיאטרון.
הפסטיבל ייפתח עם המופע המוסיקלי “מרוב אהבה” עם השירים והמערכונים של חתן פרס ישראל, יוסי בנאי, בכיכובה של רבקה מיכאלי וחבורת שחקנים צעירים מהמובילים בארץ, בליווי נגנים על הבמה. הזמרת האיקונית זהבה בן, בהופעה מיוחדת בה תארח הרכב נגנים מתזמורת “ירושלים מזרח ומערב”.
הפסטיבל יינעל בהופעה מיוחדת של היוצר והזמר המוביל ישי ריבו שיבצע על הבמה משיריו האהובים וחוצי המגזרים. בנוסף הפסטיבל יארח הצגות תיאטרון לילדים ולכל המשפחה, שחלקן יתקיימו ברחבת התיאטרון וחלקן באולמות.
בתכנית: בכורה מיוחדת של המופע “מוזיקת קיץ זעירה” של ההרכב המוזיקלי ווקה בוקה; האנסמבל המצליח ציפורלה במופע לילדים עם שירים וסיפורים המציג את עולמם האמיתי של הילדים בימינו בצורה משעשעת, מקורית ואינטליגנטית, שתי הפקות מקור מצליחות של תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער: “דוקטור דוליטל” ו”אבא של עמליה נוסע לאוסטרליה” ע”פ אשכול נבו, ההפקה המוסיקלית הקצבית “פו הדב” מבית תיאטרון הילדים הישראלי, ומופע תיאטרון המחול “שוליית הקוסם”.
ניהול אמנותי: עינת בסר
תיאטרון ירושלים
26-28 באוגוסט
לפרטים נוספים >>>
5. “קרנפים”. מחזהו של יונסקו. תיאטרון בית לסין.
מחזהו הנודע של גאון האבסורד אז’ן יונסקו עולה בגרסה עדכנית ומקבל משמעות רלוונטית נוכח המציאות של ימינו. עדר מסתורי של קרנפים תוקף עיירה שלווה. תושבי העיירה המופתעים מנסים תחילה להתעלם מהאיום, אך החרדה לגורלם מתעצמת וגורמת להם להפוך לקרנפים מרצונם. גיבור המחזה, צעיר בשם בראנז’ה, מנסה ככל יכולתו לשמור על חבריו הקרובים ועל אהובתו מפני הצטרפותם לעדר הקרנפים, אך האם אפשר להישאר אנושיים בזמן של איום קיצוני? ובאיזה מחיר?
נוסח עברי: אלי ביז’אווי ובבימויו של יאיר שרמן עולה בתיאטרון בית לסין ע”ש ברוך איבצ’ר ל-50 הצגות בלבד החל מה-3 באוגוסט.
6. “קונטרול אי”: סרטה של מרים ברזל. הקרנה במוזיאון העם היהודי
במסגרת מיזם ‘ערב עשר’ של משרד התרבות תתקיים ההקרנה של הסרט “קונטרול אי” סרטה של מרים ברזל, יוצרת חרדית ומנהלת בית ספר למשחק. ההקרנה תתקיים ב”אנו- מוזיאון העם היהודי” ביום חמישי.
קהל היעד המקורי של הסרט היה נערות חרדיות, והוא מספר על שתי אחיות שהגיעו בדרך מוזרה לאי בודד ועלום, שם הן נאלצות לשרוד מול כוחות מסתוריים ותעלומות חסרות פשר.
בשהותן על האי, כל מה שיכול להסתבך – מסתבך, ומה שיכול להיעלם – נעלם. הדרך הביתה הולכת ומתרחקת עם כל יום שחולף. עם כל סכנה שמתחדשת ובאה. לבסוף ניצבת הגיבורה מול בחירה קשה מנשוא. ניתן לסייר במוזיאון לפני הקרנת הסרט.
יום חמישי 10.7 | 18:30
7. “עוד רגע”. תערוכה קבוצתית במוזיאון אגם, ראשון לציון
עשרה אמנים, מעצבים ומאיירים מציגים במוזיאון אגם עבודות ציור, פיסול, איור, צילום, וידאו, עיצוב, אופנה וטקסטיל. עבודות שלוקח רגע להבין מה רואים בהן, או איך הן נוצרו. שבמבט ראשון (או מרחוק) נראות כדבר אחד, ובמבט שני מקרוב או לאחר זמן, כמשהו אחר.
העבודות, מעלות שאלות על בית, זיכרון, שייכות, געגוע, והגבולות שמיטשטשים בין דמיון למציאות. הן מהדהדות את הזמן החולף, דרך מפגשים לא צפויים ומפתיעים בין עולמות וחומרי יצירה שונים שמתפרקים ומורכבים מחדש. מלאכות טקסטיל הנושאות מטען היסטורי וסיזיפי, תיעוד אורבני בטלפון הסלולרי, ציורים של צילומים מאלבומי משפחה ישנים, וידאו משולב פרפורמנס המחבר את האישי לציבורי, מיצב מראות המשקף את אידאל היופי הנשי, תצלומי לוויין החושפים את יחסי השליטה הטריטוריאליים שבין האידיאולוגיה לנוף, פסלים ריאליסטיים שיוצרים אשליה פנטסטית של מציאות, ואיורים שלוכדים אינטימיות יומיומית.
אוצר: יובל סער
פתיחה: 17.7
נעילה: 31.12
לפרטים נוספים >>>