טרגדיה בנגב: בשעה 14:53 התקבל דיווח במוקד 101 של מד”א במרחב נגב על ילד בן ארבע ללא סימני חיים, לאחר שככל הנראה נפגע מרכב בשטחי הפזורה הבדואית. הוא הובא לחבירה עם צוותי מד”א בכביש 31 בצומת תל ערד, שקבעו את מותו.
פראמדיק מד”א, מועיד אלעמור סיפר: “הילד הפצוע הגיע אלינו כשהוא מחוסר הכרה ללא סימני חיים וחבלות קשות מאוד בגופו. לאחר בדיקות רפואיות לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו”.
בעמותת “אור ירוק” מתריעים, כי 22 ילדים בגילאי 14-0 נהרגו בתאונות דרכים במהלך שנת 2024 כאשר הלכו ברגל – שניים יותר מאשר בשנת 2023 והנתון הגבוה ביותר בעשור האחרון. מהנתונים המבוססים על הלמ”ס עולה עוד כי 517 ילדים הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים בשנת 2024, מתוכם 146 נפצעו באורח קשה.
82% מהילדים נהרגו בתאונות דרכים כהולכי רגל בערים, כאשר בירושלים נפגעו פי שניים יותר מאשר בפתח תקוה המדורגת במקום השני. בירושלים נפגעו אשתקד 63 ילדים הולכי רגל בתאונות דרכים, אחד נהרג ו-28 נפצעו קשה. 736 ילדים נפגעו בתאונות דרכים בעיר בעשור האחרון (2024-2015) כאשר הלכו ברגל, מתוכם 22 נהרגו ו-231 נפצעו קשה.
“החופש הגדול הוא נקודת תורפה מרכזית בהיפגעותם של ילדים בתאונות דרכים, בעיקר כאשר הם הולכים ברגל”, התריע מנכ”ל “אור ירוק”, עו”ד יניב יעקב. “היעדר מסגרת מסודרת ומגוננת גורמת לרבים מהם להסתובב בחוץ שעות רבות, לעיתים בשעמום וחוסר מעש. ניתן לצפות את התנהגותם של ילדים ולכן יש למתן ולרסן את מהירות הנסיעה של כלי הרכב באותם אזורים שיש בהם ריבוי של ילדים כמו בתי ספר, גני משחקים, פארקים ומתנס”ים”.
“ככל שנאלץ את הנהגים להפחית את מהירות הנסיעה באותם אזורים נגדיל את הסיכוי של ילד לשרוד תאונה גם אם הוא יתפרץ לכביש. במקרה כזה הסיכוי של נהג הרכב לעצור גבוה יותר ובמקביל גם עוצמת הפגיעה תקטן”, הוסיף עו”ד יעקב.
לדבריו, במשרד התחבורה חייבים לרתום את ראשי וראשות הערים לאתר את נקודות התורפה המרכזיות, אשר מסכנות את הילדים ולהתאים את התשתית כך שתגן עליהם. “במספר פעולות פשוטות ומהירות ניתן להציל ילדים רבים ממוות או מפגיעה קשה. אין דבר שיותר יקר לנו מאשר הילדים שלנו ומוטלת על כולנו החובה לעשות הכול כדי לשמור על החיים שלהם”, סיכם.