ועדת החינוך של הכנסת אישרה היום (רביעי) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שאוסרת על העסקת עובדי הוראה שרכשו את תאריהם האקדמיים במוסדות להשכלה גבוהה ברשות הפלסטינית.
החוק, שיזמו חברי הכנסת עמית הלוי ואביחי בוארון, מתקן את חוק הפיקוח על בתי ספר ואת פקודת החינוך הממלכתי, כך שמנכ”ל משרד החינוך לא יוכל לאשר העסקת מורים שלמדו ברשות הפלסטינית.
לדברי חברי הכנסת, בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר אזרחי ותושבי ישראל שפונים ללימודים אקדמיים במוסדות פלסטיניים. לטענתם, אותם מוסדות “רווים שנאת ישראל ומדינת ישראל”, וכל סטודנט שנמצא שם “סופג את התכנים האלו בהכרח”. עוד ציינו כי דוח של המל”ל התריע על סכנות ביטחוניות הנלוות ללימודים ברשות הפלסטינית, לצד בעיות מקצועיות בתוכן הלימודים עצמם.
ח”כ עמית הלוי אמר: “בצד הקניית ידע ומיומנויות, תפקידו העיקרי של המורה הוא לייצג ולטפח ערכים של טוב, יושר וצדק בקרב התלמידים. לכן מי שלמד במוסדות רשות הטרור הפלסטינית, אינו מתאים בעליל ללמד באף מוסד חינוכי ובוודאי שלא במדינת ישראל אותה הרשות הפלסטינית מבקשת להשמיד מיום היווסדה.”
לדבריו, החוק מגדיר כלל ברור: מי שמחזיק בתואר הוראה שנרכש ברשות הפלסטינית ייחשב כמי שיש לו “השפעה מזיקה”, ולכן לא יוכל לעסוק בהוראה בישראל. “ההכשרה שלו הפוכה מהנדרשת”, אמר הלוי, “הוא יכול להתאים לחינוך בטהראן, דמשק או רמאללה, אך לא בבית הספר שלנו”.