More
    Homeטכנולוגיההסטילס זז: גוגל משיקה כלי חדש שהופך תמונה לוידאו עם סאונד

    הסטילס זז: גוגל משיקה כלי חדש שהופך תמונה לוידאו עם סאונד




    תמונה אחת שווה אלף מילים? מהיום היא גם שווה סרטון. גוגל הכריזה רשמית על תוספת מרשימה לפלטפורמת הבינה המלאכותית שלה, Gemini: הפיכת תמונה בודדת לוידאו עשיר בתנועה וצליל, בעזרת הכלי החדש Veo 3. מדובר בצעד שמציב את גוגל בתחרות ישירה מול כלים חדשניים דוגמת Kling ו-Luma שמאפשרים הפיכת תמונות סטטיות לתמונות מונפשות או קטעי וידאו ויראליים ברשת.

    הפיצ’ר החדש, שהוכרז אתמול (חמישי) מאפשר לכל משתמש עם מנוי בתשלום להעלות תמונה בודדת, להזין תיאור קצר בפקודת טקסט, ולקבל תוך זמן קצר סרטון וידאו עם סאונד באורך שמונה שניות. התוצאה: אנימציות סוריאליסטיות, מצחיקות או דרמטיות בהתאם למה שתבקשו.

    מודל הבינה המלאכותית Veo 3 שמניע את הפיצ’ר החדש, נחשף לראשונה בכנס המפתחים Google I/O האחרון. מדובר בגרסה השלישית של מנוע הוידאו של גוגל, וכעת לראשונה נוספה לו גם תמיכה קולית, מה שמרחיב משמעותית את יכולותיו בתחום היצירה הקולנועית.

    מודל AI חדשני. הטכנולוגיה מאחורי ההשקה החדשה (צילום: שאטרסטוק)
    מודל AI חדשני. הטכנולוגיה מאחורי ההשקה החדשה (צילום: שאטרסטוק)

    הדגמות ששותפו עם השקת הכלי הציגו, בין השאר, תמונה של קופסת קרטון פשוטה שהפכה לווידאו סוריאליסטי – פעם מכילה מעלית, פעם ספינה צפה, ובהמשך מופע רוק ואפילו עכבר זעיר מבשל במטבח.

    גוגל מספרת שכבר מעל 40 מיליון סרטונים הופקו באמצעות Veo 3 הן דרך אפליקציית ג’מיני והן דרך Flow  -פלטפורמת הסרטים מבוססת בינה מלאכותית שפיתחה החברה.

    בשלב הראשון, השירות החדש זמין רק למנויי Google AI Pro (בעלות של 19.99 דולר לחודש) ולמנויי AI Ultra (בעלות של 249.99 דולר לחודש), גם בישראל. הכלי נפתח בהדרגה, ולכן ייתכן שלא כל המנויים יראו אותו כבר היום. השימוש דורש חשבון גוגל אישי ומגבלת גיל של 18 ומעלה. כרגע, השירות פעיל רק באתר ג’מיני בגרסת הדפדפן, אך לפי גוגל, גרסה מותאמת לאפליקציית המובייל צפויה לצאת בקרוב.

    לצד ההתלהבות, גוגל מקפידה על סימני זהירות: כל סרטון שמופק דרך Veo 3 כולל סימן מים גלוי של “Veo” בפינה הימנית התחתונה, וגם סימן מים נסתר באמצעות טכנולוגיית SynthID כדי לזהות שמדובר ביצירה מבוססת בינה מלאכותית. החברה מציינת שהיא ממשיכה לבחון לעומק כיצד למנוע שימוש לרעה בטכנולוגיה, תוך פיתוח מתמשך של מדיניות תוכן ואכיפה כנגד יצירת תכנים שקריים, אלימים או בעייתיים.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img