ועדת השרים לעניין הפסקת כהונת היועץ המשפטי לממשלה פרסמה הערב (חמישי) את הצעת החלטתה, ולפיה היא ממליצה לממשלה להפסיק את כהונתה של היועצת המשפטית לממשלה, עו”ד גלי בהרב מיארה. זאת, בשל קיומם של “חילוקי דעות מהותיים ומתמשכים בין היועצת לממשלה”, אשר לטענת הוועדה יוצרים “מצב המונע שיתוף פעולה ענייני”.
בהצעת ההחלטה נכתב כי הוועדה סבורה שמתקיימות נסיבות חריגות המצדיקות את סיום כהונתה של בהרב מיארה. בין היתר, נטען במסמך כי עמדותיה של היועצת המשפטית פגעו ביכולת הממשלה לפעול וליישם את מדיניותה, וכי נרשם דפוס חוזר של התנגדות והעדר שיתוף פעולה משפטי.
עוד צוין כי בהרב מיארה זומנה לשימוע בפני ועדת השרים ביום 14 ביולי, אך בחרה שלא להתייצב. הוועדה הדגישה כי זכות השימוע הוצעה לה לפי הנחיות החוק והחלטות ממשלה קודמות, וכי סירובה להתייצב “מהווה ביזיון כלפי הממשלה ופוגע במעמד ההליך”.
לטענת הוועדה, בהרב מיארה חרגה מסמכותה כאשר מנעה באופן עקבי את יישום החלטות הממשלה, העבירה ביקורת פומבית על מדיניותה, ויצרה חיץ בעבודת היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה. עוד נכתב במסמך כי התנהלות זו “שיבשה את יכולת הממשלה לתפקד באופן תקין וגרמה לפגיעה מתמשכת בשלטון החוק”. הממשלה צפויה לדון בהצעה ולהכריע בה במהלך הימים הקרובים.
בממשלה הבהירו בימים האחרונים כי עבודת ועדת שרים כמוה כישיבת ממשלה – כל הצעת החלטה חייבת לעלות מראש בסדר היום, בצורה מסודרת, כפי שנעשה בכל דיון ממשלתי. אלא שבשל אופיו של השימוע שנקבע להיום – לא ניתן היה להעלות החלטה כלשהי מראש. הרציונל היה לאפשר ליועצת המשפטית לממשלה להתייצב ולפרוס את טענותיה בפני השרים, במסגרת ההליך שנועד לשמוע אותה. לאחר שהחליטה היועמ”שית שלא להתייצב בפני הוועדה, הוחלט כי יועלה נוסח ההחלטה הרשמית במתכונת של המלצה – להצבעה בוועדה. אם תאושר ההמלצה, היא תובא בהמשך למליאת הממשלה, שתחליט האם לאמצה.