More
    Homeחדשות מהארץ והעולםדונלד טראמפ מחריף את מלחמת הסחר נגד סין - ולא לוקח שבויים

    דונלד טראמפ מחריף את מלחמת הסחר נגד סין – ולא לוקח שבויים




    ממשל דונלד טראמפ מתכנן להשתמש במשא ומתן מתמשך על המכסים מול מספר רב של מדינות כדי ללחוץ על שותפי הסחר של ארה”ב להגביל את עסקיהם עם סין, כך דווח בוול סטריט ג’ורנל.

    התכנית של ממשל טראמפ כוללת קבלת התחייבויות משותפות הסחר של ארה”ב לבודד את כלכלת סין בתמורה להפחתת המכסים שהטיל הבית הלבן. פקידים אמריקאים מתכננים להשתמש במשא ומתן עם יותר מ-70 מדינות כדי לבקש מהם לא לאפשר לסין לשלוח סחורות דרך מדינותיהם, למנוע מחברות סיניות להתמקם בשטחיהן כדי להימנע ממכסים אמריקאים, ולא לספוג את הסחורה התעשייתית הזולה של סין לכלכלותיהן.

    הצעדים הללו נועדו כדי לשים רגל לכלכלה הרעועה ממילא של סין ולאלץ את בייג’ינג להגיע לשולחן המשא ומתן עם פחות מינוף לקראת שיחות פוטנציאליות בין טראמפ לנשיא סין שי ג’ינפינג. הדרישות המדויקות עשויות להשתנות מאוד ממדינה למדינה, בהתחשב במידת המעורבות שלהן בכלכלה הסינית. הבית הלבן ומשרד האוצר לא הגיבו לבקשות לתגובה.

    שי ג'ינפינג (צילום: רויטרס)
    שי ג’ינפינג (צילום: רויטרס)

    פקידים אמריקאים העלו את הרעיון בשיחות מוקדמות עם כמה מדינות, אמרו אנשים שמכירים את הדיונים. טראמפ עצמו רמז ביום שלישי על האסטרטגיה, ואמר לתוכנית “Fox Noticias” בספרדית שהוא ישקול לגרום למדינות לבחור בין ארה”ב לסין.

    אחד מהמוחות מאחורי האסטרטגיה הוא שר האוצר סקוט בסנט, שלקח תפקיד מוביל במשא ומתן על הסחר מאז הכריז טראמפ על הפסקה של 90 יום במכסים לרוב המדינות – אך לא לסין – בתשעה באפריל.

    בסנט העלה את הרעיון לטראמפ במהלך פגישה בשישה באפריל במאר-א-לאגו, ביתו של טראמפ בפלורידה, אמר כי אנשים שמכירים את הדיון, ואמרו כי הוצאת ויתורים משותפות סחר אמריקאיות עשויה למנוע מבייג’ינג והחברות שלה להימנע ממכסים אמריקאים, בקרת יצוא ואמצעים כלכליים אחרים, אמרו האנשים.

    הטקטיקה היא חלק מאסטרטגיה שנדחפת על ידי בסנט לבודד את הכלכלה הסינית שצברה אחיזה בקרב בכירי טראמפ לאחרונה. דיונים על היקף וחומרת המכסים בארה”ב נמשכים, אך נראה כי גורמים רשמיים מסכימים במידה רבה עם תוכנית סין של בסנט.

    בתכנית כרוך ניתוק סין מכלכלת ארה”ב באמצעות מכסים ואולי אף ניתוק מניות סיניות מבורסות ארה”ב. בסנט לא שלל שהממשל מנסה למחוק מניות סיניות בראיון שנערך לאחרונה עם פוקס ביזנס. ובכל זאת, המטרה הסופית של מדיניות סין של הממשל עדיין לא ברורה.

    בסנט אמר גם שעדיין יש מקום לשיחות על הסכם סחר אפשרי בין ארה”ב לסין. שיחות כאלה יצטרכו לערב את טראמפ ושי. מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קרוליין לוויט, קראה הצהרה חדשה מטראמפ במהלך תדרוך העיתונאים של יום שלישי, לפיה עסקה עם סין אינה קרובה.

    “הכדור נמצא במגרש של סין”, אמרה לוויט כשקראה את הצהרת טראמפ. “סין צריכה לעשות איתנו עסקה. אנחנו לא צריכים לעשות איתם עסקה. סין רוצה את מה שיש לנו… הצרכן האמריקאי”.

    דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט (צילום: AP Photos/ Ben Curtisa)
    דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט (צילום: AP Photos/ Ben Curtisa)

    גם לא ברור שהקו האנטי-סין נכנס למשא ומתן עם כל המדינות. חלק מהמדינות לא שמעו דרישות ממשא ומתן אמריקאי הקשורות לסין, אומרים אנשים שמכירים את השיחות, אם כי הם מודים שהמשא ומתן נותר בשלבים מוקדמים. רבים מצפים מממשל טראמפ להעלות דרישות הקשורות לסין במוקדם או במאוחר.

    בסנט הראה בעבר את רצונו בהתחייבויות נגד סין משותפות סחר של ארה”ב. בסוף פברואר, הוא אמר שמקסיקו הציעה להתאים את המכסים האמריקאיים על סין כחלק מהמשא ומתן על המכסים של טראמפ על מקסיקו שהוטלו בגלל הסחר בפנטניל. בסנט כינה את ההצעה של מקסיקו “מחווה נחמדה”, אבל הרעיון לא מצא אחיזה רבה בממשל.

    מאז, בסנט נטל תפקיד מרכזי יותר במשא ומתן הסחר, תוך שהוא מוביל בשיחות על מכסים הדדיים לאחר שטראמפ הכריז על הפסקת 90 הימים שלו בתשעה באפריל. שר האוצר אמור להיפגש עם שר החייאה הכלכלית של יפן עוד היום, ולהציג רשימה של מדינות שלדעתו יכולות להגיע בקרוב להסכמים עם ארה”ב, הודו, קוריאה ודרום ארה”ב.

    סין מנהלת דיפלומטית סחר משלה. השבוע נסע שי לוייטנאם – שותפת סחר מרכזית של ארה”ב שנפגעה קשה מהמכסים של טראמפ – וחתם על עשרות התחייבויות כלכליות עם ממשלת האנוי.

    סין רואה בהימור הסחר ההדדי של טראמפ הזדמנות, אמר פיטר הראל, המנהל הבכיר לשעבר לכלכלה בינלאומית במועצה לביטחון לאומי של הנשיא לשעבר ג’ו ביידן, בדיון בפאנל ביום שלישי במכללה למשפט בג’ורג’טאון.

    היכולת של סין להתנגד למדיניות הסחר של ארה”ב מוגבלת, אמר הראל. בעוד ארה”ב נותרה “יבואנית נטו מאסיבית”, סין מפחיתה את היבוא שלה משאר העולם ומתמקדת בהספק עצמי.

    סין “לא הולכת להחליף את ארה”ב כמקור לביקוש למוצרים שחבורה מהמדינות המתפתחות האלה… מייצרות”, אמר הראל. “אז הכלכלה של זה הולכת להיות מאתגרת עבור סין, אבל אני חושב שאנחנו רואים אותם משחקים את הפוליטיקה של זה בצורה נבונה למדי”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img