הנשיא לשעבר ג’ו ביידן מבקש 300 אלף דולר עבור הרצאה, אולם שלושה חודשים אחרי שדונלד טראמפ נכנס לתפקיד, כמעט אין מי שמעוניין בשירותיו. לפי דיווח ב”ניו יורק פוסט”, אפילו עמיתיו הקרובים ממליצים לו להתרחק מאור הזרקורים.
לפי מקורות המצוטטים בעיתון, סכום זה עדיין נמוך מזה שדרש קודמו, ברק אובמה, שגבה 400 אלף דולר. עם זאת, המזמינים את ביידן נדרשים לממן הוצאות נלוות משמעותיות: מטוס פרטי והוצאות נסיעה לחמישה אנשי צוות המלווים אותו. מחודש פברואר, הנשיא לשעבר מיוצג על ידי סוכנות האמנים המובילה Creative Artists Agency (CAA), המייצגת גם אמנים בעלי שם עולמי כמו מיק ג’אגר, הארי סטיילס וברטני ספירס.
מקורות נוספים טוענים כי בסביבתו של ביידן נשקלו תעריפים גבוהים אף יותר, למרות היסטוריה של הצהרות שגויות. כך למשל, ב-2023 התפאר ביידן שהפחית את החוב הלאומי ב-1.6 טריליון דולר, בעוד שלמעשה החוב גדל בתקופת כהונתו. הוא גם הציג את עצמו שלא בצדק כבן המשפחה הראשון בעל תואר אקדמי, אף שאביו כבר היה בעל תואר. סיום תפקידו הפוליטי הגיע, כזכור, לאחר הופעה מבולבלת בעימות טלוויזיוני, שהובילה להתקוממות בקרב חברי מפלגתו.
הרצאתו הראשונה מאז עזב את הבית הלבן עוררה ביקורת בקרב תומכיו הפרוגרסיביים. בכנס לאנשים עם מוגבלויות בשיקגו, התבטא ביידן: “אני גאה לעבוד על נושאים החשובים לקהילות השחורות והצבעוניות”. השימוש במונח “צבעוניות” (colored), הנתפס כיום כמיושן ובעל משמעות גזענית בארה”ב, הפתיע במיוחד את תומכיו הצעירים. מדובר במונח שהיה נפוץ בתקופת ההפרדה הגזעית, והשימוש בו מפי אדם שהציג תמיד את עצמו כידיד הקהילה האפרו-אמריקאית מעורר תמיהה ב-2025.