עלייה חדה של יותר מפי 3 בביקוש למרחבים מוגנים בעקבות מבצע “עם כלביא” נרשמה בחברת טלאור הנדסה אזרחית מקבוצת טלאור-כארדי, המתמחה בייצור פתרונות מיגון. בחברה ציינו כי הגידול בהזמנות היה הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. בין ההזמנות: חברת אשטרום בארבעה אתרים, החברה לפיתוח קיסריה, כפר הנוער כפר גלים, עטרת כהנים ובית ספר יבנאל.
מהנתונים עולה כי מפרוץ מלחמת חרבות ברזל, נרכשו מטלאור-כארדי בחודש הראשון כ-30 מיגוניות, ובסך הכול משבעה באוקטובר ועד תחילת מבצע “עם כלביא” נרכשו כ-400 מיגוניות. מאז המבצע באיראן חל זינוק בהיקף מכירת המיגוניות, ומתום המבצע ועד היום נמכרו כ-100 מיגוניות.
“האירועים האחרונים המחישו עד כמה הצורך במיגון הפך להכרח, לא רק ביישובים סמוכי גדר, אלא בלב המדינה”, ציין מנכ”ל קבוצת טלאור-כראדי, ליאור כראדי. “הדרישה מגיעה מכל רחבי הארץ, מהמגזר הציבורי והפרטי כאחד – מבתי ספר, רשויות, בתי עסק, מפעלים, בבתי עלמין, במרכזים לוגיסטיים ולקוחות פרטיים”.
בתוך כך, אתמול (ראשון) דווח ב”מעריב” על מצוקתם של אזרחים עם מוגבלויות ואזרחים קשישים, שדרכם אל המרחב המוגן לפעמים מסורבלת ואף בלתי אפשרית. לולא נוכחותם של מתנדבים, אלפי נכים המרותקים למיטותיהם או לכיסאות גלגלים ואנשים סיעודיים היו נותרים במהלך מבצע “עם כלביא” חשופים לפגיעה ישירה של הטילים האיראניים.
יובל וגנר, יו”ר עמותת נגישות ישראל, מספר: “לצערנו, על אף התרעות חוזרות ונשנות שלנו, עדיין אנשים עם מוגבלות מוצאים את עצמם נשכחים מאחור בשעת חירום. 42% מהאנשים עם מוגבלות חיים ללא מיגון בכלל או ללא יכולת להגיע למיגון בשל מוגבלותם. מדובר בעשרות אלפי אזרחים שכל מה שנשאר להם בזמן מטח טילים מאיראן הוא חרדות, פחד מוות ולהתפלל”.