More
    Homeצבא וביטחוןבעקבות המלחמה מול איראן: העולם מתנפל על תעשיית הנשק הישראלית

    בעקבות המלחמה מול איראן: העולם מתנפל על תעשיית הנשק הישראלית




    סטארטאפים ישראליים בתחום תעשיית הנשק מושכים השקעות מקרנות הון סיכון אמריקאיות וישראליות ומחפשים לבנות על שוק אירופי המתרחב עבור היצוא שלהם, כך על פי הפרסום היום (שלישי) של סוכנות הידיעות “רויטרס”.

    יותר משליש מכל סטארטאפי הטכנולוגיה הביטחונית הרשומים ב”סטארט-אפ ניישן סנטרל”, ארגון שעוקב אחר החדשנות הישראלית, נוצרו מאז השבעה באוקטובר.

    “המלחמה מול איראן הדגישה את היעילות של ההגנות האוויריות של ישראל”, נכתב ברויטרס שציינה את הדו”ח של משרד הביטחון של ישראל על פיו 86% מהשיגורים הבליסטיים של משמרות המהפכה יירטו בהצלחה.

    השינוי באופי המלחמה הוביל לשינויים ברכישות הביטחוניות ברחבי העולם. צבאות מערביים דורשים טכנולוגיה חדשה שנבדקה בקרב. סטארטאפי הגנה ישראליים משכו השקעות מקרנות הון סיכון אמריקאיות גדולות שבעבר נמנעו מהמגזר כיוון שנחשב מסוכן יותר ושקוע ברגולציה. העניין בקרב קרנות הון סיכון ישראליות גבר גם כן.

    סטארטאפים ישראליים מקווים להרוויח מהדרישה של טראמפ שמדינות אירופיות ייקחו על עצמן מארה”ב יותר מהנטל של הגנה על היבשת שלהן. תחת תוכנית הוצאות הגנה החדשה של נאט”ו, מדינות יוציאו 5% מהתוצר המקומי הגולמי על הגנה, לעומת 2% כיום. הנתון כולל 3.5% מהתוצר המקומי הגולמי על “הגנה מרכזית” כמו נשק וכוחות ו-1.5% על השקעות קשורות לביטחון. עלייה כזו – שתבוצע בהדרגה על פני 10 שנים – משמעותה מאות מיליארדי דולרים יותר הוצאה על הגנה.

    יצוא הגנה של ישראל הגיע לשיא של 14.8 מיליארד דולר ב-2024, לפי נתוני משרד הביטחון שפורסמו בחודש שעבר, בעוד יצוא לאירופה היווה יותר מ-50% מהמכירות האלה, לעומת 35% ב-2023.

    סטארטאפים עלולים לדרבן חברות הגנה ישראליות גדולות יותר כמו אלביט, רפאל והתעשייה האווירית לנסות לרכוש יותר סטארטאפים ישראליים ולעזור להביא אותם לקנה מידה או לפתח טכנולוגיה משלהם בקצב מהיר יותר.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img