More
    Homeחדשות בעולםבעקבות האיום הגובר: גרמניה משתפת פעולה עם ישראל

    בעקבות האיום הגובר: גרמניה משתפת פעולה עם ישראל




    הצי הגרמני בחן כלי שיט תת-ימי מתקדם של התעשייה האווירית הישראלית בעקבות האיום התת-ימי הגובר, כך דווח לאחרונה באתר דיפנס נטוורק. השנה הודיע הצבא הגרמני כי ערך בדיקה אינטנסיבית של שבועיים עם הצוללת האוטונומית BlueWhale במסגרת תוכנית הניסוי המבצעי שלו. המערכת פותחה במשותף עם התעשייה האווירית הישראלית והחברה הגרמנית ATLAS Elektronik, ונבחנה בים הבלטי בהתאם למפרט הצי הגרמני ומרכז הטכנולוגיה של הצבא לספינות ונשק ימי.

    הבדיקה התאפשרה בזכות מרכז המומחיות של נאט”ו לפעילויות, שאפשר שילוב ניסיוני של ה-BlueWhale במערך המודיעין הימי. תוכנית הניסוי המבצעי מהווה יוזמה של הצי הגרמני להתמודדות עם איומים ביטחוניים נוכחיים ועתידיים במסגרת התוכנית “צי 2035″. התוכנית משמשת כ”ארגז כלים” של הצי הגרמני לקידום חדשנות ובדיקה מהירה של טכנולוגיות חדשות בתנאים ריאליסטיים.

    הצוללת “BlueWhale”. באדיבות התעשייה האווירית

    ה-BlueWhale הוא כלי שיט תת-ימי גדול ללא צוות באורך 10.9 מטר, קוטר 1.12 מטר ומשקל 5.5 טון. הוא מבצע משימות סיור סמויות מעל פני הים, מזהה צוללות ויעדים תת-ימיים, אוסף מידע אקוסטי ומחפש מוקשים ימיים בקרקעית הים. הצוללת האוטונומית יכולה לבצע חלק גדול מהמשימות של צוללת מאוישת במשך מספר שבועות בעלויות נמוכות ובמאמץ תחזוקה מינימלי, מבלי לסכן צוות.

    בועז לוי, נשיא התעשייה האווירית, הסביר כי הצוללת האוטונומית יכולה לבצע רוב המשימות של צוללת מאוישת מבלי שיהיו אנשי צוות על הסיפון, וזאת במשך מספר שבועות. בנוסף ליכולות איסוף המידע, מערכת ה-BlueWhale מתבלטת בזיהוי צוללות אחרות ובמיפוי סמוי של מוקשים בקרקעית הים באמצעות מערכות סונאר מתקדמות. המערכת מהווה חלק מהיצע התעשייה האווירית בתחום הפתרונות הימיים, הכולל הגנה על אזורים כלכליים בלעדיים, מערכות הגנתיות והתקפיות לספינות וניהול פעילות של ספינות אוטונומיות.

    בועז לוי (צילום: התעשייה האווירית)
    בועז לוי (צילום: התעשייה האווירית)

    לוי הדגיש כי יכולת ה-BlueWhale לפעול באופן אוטונומי במשך שבועות, לאסוף ולהעביר נתונים בזמן אמת ולזהות יעדים במים וביבשה תואמת את יעדי המודרניזציה של ההגנה הגרמנית ואסטרטגיית “צי 2035”. האסטרטגיה מתכננת שילוב מהיר של טכנולוגיות בלתי מאוישות בפעילות הימית, מה שמשקף הבנה של הצורך בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים למאה ה-21.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img