היקף הפגיעה בתכנית הטילים האיראנית נחשף: לפי רשת “פוקס ניוז”, ערב המלחמה עם ישראל החזיקה איראן ב-3,000 טילים בליסטיים המסוגלים להגיע לישראל ובכ-600 משגרים. כעת נותרו לה 1,000 טילים ורק 200-150 משגרים.
התכנית האיראנית לייצר אלפים רבים של טילים בשנים הקרובות הייתה אחת הסיבות המרכזיות להחלטה של ישראל לתקוף. כעת ההערכה היא שתכנית ייצור הטילים שלה נפגעה באופן משמעותי.
החלפת משגרי הטילים לאחר שישראל פגעה ביכולות הייצור שלהם תהיה קשה ביותר, לדברי דני ציטרינוביץ’, מומחה לאיראן במכון למחקרי ביטחון לאומי.
“ישראל תקפה כל מקום שבו האיראנים מייצרים טילים”, אמר המומחה ל”פוקס ניוז דיגיטל”. לאיראן יש אולי יכולת לתקוף את ישראל בטילים שלה, אבל “לא במאות”.
אתמול מסרו מקורות לעיתון הבריטי “Middle East Eye” כי משלוח של סוללות טילי קרקע-אוויר סיניות הגיע לאיראן, כחלק מרכישה של טהרן ובניסיון לשקם מערכות הגנה שנהרסו על ידי ישראל במהלך מלחמת 12 הימים. משלוחי סוללות טילי קרקע-אוויר הסיניות נשלחו לאחר שהושגה הפסקת אש בין איראן לישראל, כך מסר פקיד ערבי המכיר את המידע המודיעיני. הרכישה התבצעה בזמן שישראל לכאורה פנתה בקריאה דחופה לסין לפעול נגד התחמשותה המואצת של איראן, ולהפעיל את כוחה הכלכלי והפוליטי כדי לרסן את שאיפותיה הצבאיות והגרעיניות.
פקיד ערבי אחר, שביקש מהעיתון להישאר אנונימי כדי לדון במידע המודיעיני הרגיש, אמר שבעלות הברית הערביות של ארצות הברית מודעות למאמצי טהרן “לגבות ולחזק” את הגנותיה האוויריות וכי הבית הלבן עודכן על התקדמות איראן. הפקידים לא אמרו כמה טילי קרקע-אוויר קיבלה איראן מסין מאז סוף הלחימה. עם זאת, אחד הפקידים הערבים אמר שאיראן משלמת עבור הטילים באמצעות משלוחי נפט.
כזכור, בחודש האחרון החלו להגיע דיווחים על משלוחים של אמוניום פרכלורט – חומרים מהותיים לבניית טילים בליסטיים – שהזמינה איראן מסין, אולם סין הכחישה את הדיווחים. במהלך התקיפות הישראליות באיראן, הגיעו דיווחים נוספים על מטוסי תובלה מסתוריים שממריאים מסין לעבר איראן אשר חיזקו את החשדות ביחס לפעילות כלכלית צבאית בין המדינות. בתחילת חודש יולי השנה, דווח שאיראן פנתה לסין בניסיון לרכוש ממנה מטוסים מהדגם הסיני J-10C שמבוסס על התכנית הישראלית של המטוס “לביא”.