More
    Homeצבא וביטחוןבבית הלבן דנו בתוכנית של של קרן הסיוע GHF להעביר תושבים מעזה

    בבית הלבן דנו בתוכנית של של קרן הסיוע GHF להעביר תושבים מעזה




    קרן הסיוע ההומניטרית GHF הציעה לבנות “אזורי מעבר הומניטריים” בתוך רצועת עזה, ואולי גם מחוץ לרצועה, כדי לשכן את האוכלוסייה הפלסטינית “ולהחליף את שליטת חמאס על האוכלוסייה בעזה”. התוכנית ששוויה 2 מיליארד דולר הוגשה לממשל טראמפ ונדונה לאחרונה בבית הלבן – כך על פי דיווח שמסתמך על מקור המעורב בנושא.

    התוכנית מתארת ​​את המחנות כמקומות “בקנה מידה גדול” ו”וולונטריים”, שבהם אוכלוסיית הרצועה יכולה “לגור באופן זמני, להדיר את הרדיקליות, להשתלב מחדש ולהתכונן למעבר אם תרצה בכך”. התוכנית קוראת לשימוש במתקנים הנרחבים כדי “לרכוש את אמון האוכלוסייה המקומית” ולקדם את “חזונו לעזה” של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

    קרן GHF הכחישה את הדיווחים על הצעה כזו, ואמרה כי בחנה “מגוון אפשרויות תאורטיות להעברת סיוע בבטחה לעזה”, אך היא “אינה מתכננת או מיישמת אזורי מעבר הומניטריים”. במקום זאת, הארגון אמר כי הוא מתמקד אך ורק בחלוקת מזון בעזה.

    חלוקת סיוע הומניטרי בעזה (צילום: רויטרס)
    חלוקת סיוע הומניטרי בעזה (צילום: רויטרס)

    במקביל, שר הביטחון ישראל כ”ץ הודיע היום (שני) שהתוכנית בתהליכי פיתוח: “צה”ל הוא לא זה שאחראי על חלוקת המזון, הוא רק מאבטח את החברה האמריקאית שעושה את זה. בהמשך יש כוונה להקים עוד ארבעה מתחמי חלוקה של סיוע הומניטרי דרומית לציר מורג באזור רפיח, והקמת מתחם אזרחי למאות אלפי עזתים שאמורים להתפנות לשם, ואז מי שייכנס בעצם לא יוכל לצאת. זה יהיה דרך נקזים ובלי אנשי חמאס. מי שיוביל את זה הוא מנכ”ל משרד הביטחון וסגן הרמטכ״ל שעבר, אמיר ברעם – הוא כבר מקדם את זה וזה יקרה בקרוב”.

    בחודש פברואר אמר טראמפ לראשונה בפומבי כי ארצות הברית צריכה “להשתלט” על רצועת עזה ולבנות אותה מחדש כ”ריביירה של המזרח התיכון“, לאחר העברת האוכלוסייה מחוץ לרצועה ושיכונה במדינות שכנות או במדינות שיסכימו לקבל אותה. דבריו של טראמפ עוררו זעם בקרב פלסטינים רבים ובארגונים הומניטריים בנוגע לאפשרות של עקירה כפויה. מומחים טענו שגם אם הצעת ה-GHF אינה נשקלת עוד, הרעיון של העברת חלק גדול מהאוכלוסייה למחנות רק יעמיק את החששות הללו.

    בחמאס לא מעוניינים לקבל את מעורבות GHF ברצועה, וגורמים אמרו כי הם דוחים “באופן מוחלט” את פעולתה ברצועה, ומכנים אותה “לא ארגון סיוע, אלא כלי מודיעין וביטחון המזוהה עם הכיבוש הישראלי, הפועל תחת מסווה הומניטרי כוזב”.

    מצגת השקופיות שמציגה לכאורה את התוכנית כוללת תמונות מ-11 בפברואר, ומראה כי GHF מתכננת “לבנות ולאבטח אזורי מעבר הומניטריים בקנה מידה גדול בתוך רצועת עזה ואולי מחוצה לה, עבור האוכלוסייה להתגורר בזמן שעזה מפורזת ונבנית מחדש”. אזורי המעבר ההומניטריים המתוארים בתוכנית יהיו השלב הבא במבצע שהחל עם פתיחת אתרי חלוקת המזון על ידי ה-GHF בסוף מאי. שקופית אחת המתארת ​​ציר זמן קבעה כי כל מחנה יחל לפעול תוך 90 יום מהשקת הפרויקט, ושיכיל 2,160 איש, מכבסה, שירותים, מקלחות ובית ספר.

    GHF מתואמת עם צה”ל ומשתמשת בחברות ביטחון ולוגיסטיקה פרטיות אמריקאיות כדי להעביר סיוע במזון לעזה. ממשל טראמפ וישראל מעדיפים את הקרן הזו כאחראית על המאמצים ההומניטריים בעזה, לעומת מנגנון בראשות האו”ם, שלטענתם מאפשר לחמושי חמאס להשתלט על הסיוע. חמאס מכחיש זאת ואומר שישראל משתמשת ברעב כנשק.

    מקור העובד על הפרויקט אמר לרויטרס שהתוכנית היא חלק מתכנון שהחל בשנה שעברה ושהצפי הוא לשמונה מחנות סך הכול, שכל אחד מהם מסוגל להכיל מאות אלפי פלסטינים. ההצעה לא ציינה כיצד יועברו הפלסטינים למחנות, או היכן ניתן יהיה לבנות את המחנות מחוץ לעזה, אך בין האפשרויות הפוטנציאליות – מצרים וקפריסין. בהצעה נכתב כי GHF “יפקח ויסדיר את כל הפעילויות האזרחיות הנדרשות לבנייה, דה-רדיקליזציה ומעבר זמני מרצון”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img