More
    Homeכלכלה בארץבאל-על מתלוננים: הפסדנו 50 מיליון דולר בגלל המלחמה עם איראן

    באל-על מתלוננים: הפסדנו 50 מיליון דולר בגלל המלחמה עם איראן




    יו”ר ועדת הכלכלה, ח”כ דוד ביטן, קרא היום (ראשון) למשרד האוצר לגבש מתווה לפיצוי צרכנים וחברות תעופה בעקבות סגירת השמים במהלך המלחמה עם איראן. לדבריו, “הנזק לא צריך לחול רק על הצרכנים ועל חברות התעופה, אלא גם על הממשלה שפתחה במלחמה יזומה בצדק. הממשלה צריכה להיכנס לזה או באופן מלא או בפשרה עם חברות התעופה”.

    בפתח הדיון ציין ביטן כי הוא ממתין לצו שצפויה לפרסם שרת התחבורה, אך הבהיר כי גם הצו – שמצמצם את חובת הפיצוי של חברות התעופה – למעשה מעביר את הנטל לצרכנים. “יש חברות כמו אל על שיכולות אולי לעמוד בזה, אבל יש גם חברות קטנות יותר כמו ארקיע וישראייר וגם חברות מחו”ל שלא קשורות למצב הביטחוני. צריך שהמדינה תיכנס לתמונה”, אמר.

    מטוס של ארקיע. (צילום: יח''צ ארקיע)
    מטוס של ארקיע. (צילום: יח”צ ארקיע)

    ח”כ אחמד טיבי, שיזם את הצעת החוק המחייבת חברות תעופה לפצות נוסעים, אמר בדיון: “נכון שהייתה מלחמה, אבל זה לא האירוע הכי חמור השנה. היו גם מתקפת סייבר עולמית והוריקן שגרמו לביטול אלפי טיסות”. ביטן השיב כי קיים הבדל משמעותי בין אירועים טבעיים או מתקפות סייבר לבין החלטה ממשלתית לסגור את השמים.

    ישי דון יחיא, נציג רשות התעופה האזרחית, אמר כי מדובר באירוע חריג. “המדינה צריכה להשתתף בפיצוי. השרה לא תחתום על צו עד שלא נגיע להסדר עם האוצר”, אמר.

    נציג אגף התקציבים באוצר, אלחנן בן דהן, אמר כי המשרד בוחן את ההיבטים הכלכליים ומחפש פתרון הוגן. היו”ר ביטן דרש לזרז את הטיפול ואמר: “תוך עשרה ימים תציגו מתווה. זה חלק מההוצאות של המלחמה, אתם לא עושים טובה לאף אחד”.

    מנכ”ל ארקיע, עוז ברלוביץ’, אמר כי בעקבות סגירת השמים נותרו כ-150 אלף ישראלים בחו”ל. לדבריו, “עשינו הכל להחזיר אותם לארץ, לא הרווחנו מזה. צריך להכיר בחשיבות האסטרטגית של החברות הישראליות – חברה שלא טסה לא שורדת”.

    ח”כ שלום דנינו התייחס למחירים הגבוהים שנדרשו מנוסעים ואמר: “גם אתם צריכים לעשות חשבון נפש כשהמחיר לטיסה קצרה מגיע ל-749 דולר”. ברלוביץ’ השיב כי כספי הנוסעים יוחזרו בהתאם לנוהל.

    נתב''ג לאחר הפתיחה המחודשת. ייקח זמן להתאושש (צילום: אבשלום ששוני)
    נתב”ג לאחר הפתיחה המחודשת. ייקח זמן להתאושש (צילום: אבשלום ששוני)

    מנכ”ל ישראייר, אורי סירקיס, אמר כי מדובר במצב חסר תקדים: “המדינה סגרה את השמים ופינתה מטוסים. ביולי יש בנתב”ג 20% פחות נוסעים, וזה גורם הפסדים של אלפי דולרים בכל טיסה. אי אפשר שאנחנו נהיה הקורבן”.

    סמנכ”ל אל על, שלומי זפרני, דיווח כי החברה הפסידה ישירות כ-50 מיליון דולר. לדבריו, “לקוחות אל על לא שילמו על חילוץ, אחרים שילמו מחירים הוגנים. אין שיח על שיפוי חברות התעופה, אלא רק על סיוע לנוסעים”.

    ח”כ ולדימיר בליאק אמר כי האחריות למצב היא של הממשלה: “אם חושבים שהמדינה צריכה להתחלק בנטל עם החברות, שיעשו את זה בהידברות. הצרכנים צריכים כתובת אחת – ממשלת ישראל”.

    מנהל רשות התעופה האזרחית, שמואל זכאי, ציין כי מתקיים מו”מ מול האוצר בנושא. ביטן הודיע כי בתוך עשרה ימים תתקיים ישיבה נוספת, והוסיף: “זה לא יכול להימשך, אנשים מחכים להחזרים, החברות ייתקלו בתביעות. צריך לסיים את זה מהר”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img