בנק ההשקעות UBS דחה את בקשתה של הקרן ההומניטרית לעזה לפתוח חשבון בנק בשוויץ, ובנק גולדמן סאקס סירב גם הוא לפתוח חשבון שוויצרי עבור הארגון לאחר שיחות ראשוניות, עקב, לטענתם, חוסר שקיפות בנוגע למקורות המימון של הארגון, כך דווח בעיתון “שאהב”.
הארגון, הנתמך על ידי ארה”ב וישראל, החל לספק אספקה הומניטרית לתושבי רצועת עזה במאי האחרון, תוך עקיפת ערוצי הסיוע הרגילים, כולל האומות המאוחדות. שני מקורות המעורים בתוכניות הקרן אמרו כי היא ביקשה לפתוח חשבון בנק עבור יחידה שבסיסה בז’נבה כדי להקל על תרומות מחוץ לארצות הברית.
אחד המקורות המעורים בדיונים אמר לסוכנות הידיעות “רויטרס” כי אחד המכשולים העומדים בפני קרן הסיוע בשיחות עם הבנקים היה חוסר השקיפות בנוגע למקורות המימון שלו. הם הוסיפו כי הארגון החל בשיחות עם עורכי דין ובנקים, כולל UBS וגולדמן סאקס.
שני המקורות סירבו לחשוף לאילו בנקים נוספים פנתה הקרן. על פי שני מקורות נוספים, תוכניות הקרן לפתוח סניף בז’נבה נתקלו בקשיים, ביניהם מחסור בתרומות, התפטרותם של חברי הקרן המייסדים, כולל המנהל בפועל, ג’ייק ווד, בחודש מאי, וקשיים בפתיחת חשבון בנק בשוויץ.
דובר הקרן אמר ל”רויטרס” בדוא”ל כי ההחלטה לא לגשת לשוויץ לא נבעה ממכשולים כלשהם, אלא “זו הייתה החלטה אסטרטגית למקם את מטה הקרן בארצות הברית”. בנקים נדרשים לבצע סינון יסודי לפני קבלת לקוחות כדי לאמת את זהותם, בעלותם, אופי פעילותם העסקית ומקורות עושרם.
הקרן לא חשפה פרטים על משאביה הכלכליים, אך דובר מטעמה אמר: “דנו במימון ראשוני מאירופה, אך איננו חושפים את זהותם של התורמים כדי להגן על פרטיותם”. רויטרס דיווחה לפני מספר שבועות כי ממשלת ארה”ב תספק 30 מיליון דולר, תרומתה הכספית הראשונה הידועה, לקרן שבראשה עומד כיום הכומר ג’וני מור, יועץ לשעבר של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ.