More
    Homeטכנולוגיהאילון מאסק וטסלה התחילו בייצור הפיילוט של הרובוט Optimus Gen 3

    אילון מאסק וטסלה התחילו בייצור הפיילוט של הרובוט Optimus Gen 3




    בציוץ חדש שהופץ אתמול בערוצי טסלה הרשמיים נמסר כי Optimus Gen 3, הדור השלישי של הרובוט ההומנואידי שמפתחת החברה, נכנס לשלב ייצור הפיילוט במפעל החברה בפרמונט, קליפורניה. מדובר בצעד חשוב נוסף במיזם השאפתני של אילון מאסק, אשר שואף לשלב רובוטים חכמים, בגודל ובמראה אנושי, כחלק אינטגרלי מכוח העבודה בעתיד.

    הציוץ, שהתבסס על עדכון באתר המשקיעים של החברה, לווה בתמונות חדשות של הרובוט, שבחלקן נראה Optimus עומד זקוף במצב פעולה. אולם מהר מאוד, לא העדכון הכלכלי הפך לנושא השיחה – אלא דווקא המראה החדש של הדגם. גולשים ברשתות החברתיות החלו לשתף תקריבים מהתמונות ולטעון כי הכתפיים, הזרועות ואצבעות הידיים עברו שינוי משמעותי – מה שיכול להעיד על שדרוגים בתכנון המכני והפונקציונלי.

    אילון מאסק (צילום: שאטרסטוק)
    אילון מאסק (צילום: שאטרסטוק)

    לדבריהם, הדגם החדש נראה “אנטומי” יותר, עם כתפיים מעוגלות פחות ומבנה מפרקי דמוי-ביולוגי. כמה ממשתמשי X (טוויטר לשעבר) אף העלו השערות שהשינויים נועדו לשפר את טווח התנועה, הדיוק באחיזה והיכולת לבצע פעולות עדינות – דבר שמהווה אתגר מהותי בתחום הרובוטיקה ההומנואידית.

    Optimus הוצג לראשונה ב־2021, אז הוכרז כפרויקט עתידי, כמעט בגדר חלום מדע בדיוני. אלא שמאז עברה טסלה כבר שני דורות פיתוח, שהוצגו בעצרות השנתיות של החברה. כל גרסה חדשה הדגימה התקדמות דרמטית במבנה, בתנועה וביכולות הבקרה של הרובוט, כאשר Optimus Gen 2, שהוצג ב־2023, הדהים רבים כשצעד באופן יציב, אסף חפצים, ואפילו רקד בסנכרון עם קבוצה של רובוטים נוספים.

    דור 2 ודור 3 של הרובוט. תנועות חלקות יותר  (צילום: טסלה)
    דור 2 ודור 3 של הרובוט. תנועות חלקות יותר (צילום: טסלה)

    לטענת מאסק, המטרה ארוכת הטווח של הפרויקט היא לייצר רובוטים כלליים שיכולים להשתלב בבתי חרושת, במרכזים לוגיסטיים ואפילו בבתים פרטיים. “העובד האוניברסלי”, כפי שהוא מכונה, יוכל לבצע עבודות פיזיות, לעזור באחזקה, או אפילו לתפקד כעוזר אישי.

    תחילת ייצור הפיילוט היא שלב קריטי – הוא מבשר על מעבר מאבטיפוס לפיתוח בר־קיימא, ומעלה את הסבירות שהרובוטים הראשונים יתחילו לפעול בתוך מערך טסלה עצמו, אולי עוד לפני סוף השנה.

    התמונה שעוררה את ההתפעלות. ייצור המוני לרובוט  (צילום: טסלה)
    התמונה שעוררה את ההתפעלות. ייצור המוני לרובוט (צילום: טסלה)

    לצד ההתלהבות, עולות גם שאלות אתיות וכלכליות: מה יקרה לשוק העבודה כשמכונות חכמות יחליפו עובדים אנושיים? כיצד יוסדרו זכויותיהם של הרובוטים – אם בכלל ומה תהיה השפעתם על תחומים כמו אבטחה, טיפול סיעודי וחינוך? לשאלות אלו עדיין אין תשובות. אך עם Optimus Gen 3, נראה שטסלה מצמצמת את הפער בין מדע בדיוני למציאות – ופותחת עידן חדש שבו רובוטים בגובה אדם, בעלי יציבה אנושית ויכולות תפיסה משוכללות, עשויים להפוך לעובדי העתיד.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img