More
    Homeצבא וביטחוןאוטונומיה דרוזית בגבול סוריה: חלון ההזדמנויות האסטרטגי הבא

    אוטונומיה דרוזית בגבול סוריה: חלון ההזדמנויות האסטרטגי הבא




    מנכ”ל תנועת “הביטחוניסטים”, ירון בוסקילה, קורא לישראל לצאת למהלך דיפלומטי וביטחוני להצלת הדרוזים בדרום סוריה. בראיון ל”מעריב” הוא מצהיר: “תושבי סויידא וג’בל דרוז מופקרים לגורלם מול כוחות עוינים. ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה לעמוד מנגד”.

    לדבריו, מדובר בברית דמים והיסטוריה משותפת: “בשנת 1956 נרקמה ברית יוצאת דופן במזרח התיכון – בין העדה הדרוזית לבין מדינת ישראל. ברית זו לא הייתה מכורח המציאות אלא מכורח רצון ובחירה ביצירת מציאות חדשה במזרח התיכון של חיבור בין עמים נרדפים והתגבשות לכדי קבוצת אזרחים נאמנים, שותפים מלאים בהגנה על גבולות המדינה”, אמר.

    “מהר מאוד השתלבו בני ובנות העדה כלוחמים, מפקדים, אנשי אקדמיה ורוח ועוד. חיבור ארוך שנים זה לא היה חיבור הדומה לחוזה בין שני צדדים המפרט את מחויבויות שני הצדדים ומכיל, כמו בכל חוזה, סעיפי הפרה ותנאי סיום ויציאה – אלא ברית ערכים עמוקה ומחייבת שנשענה על אמון ושותפות גורל”.

    דרוזים מניפים דגל ישראל בסוריה  (צילום: רשתות חברתיות)
    דרוזים מניפים דגל ישראל בסוריה (צילום: רשתות חברתיות)

    בוסקילה מביע זעזוע ממצבם של הדרוזים מעבר לגבול: “דווקא מתוך שותפות זו, קשה להבליג אל מול המציאות המתרחשת מדרום לרמת הגולן. תושבי סויידא וג’בל דרוז – קרובי משפחה של אזרחים דרוזים בישראל – חיים תחת מצור כלכלי, רעב, טרור רצחני ואיומים מצד המשטר הסורי, המיליציות השיעיות האיראניות וגורמים ג’יהאדיסטיים סוניים. הם נרדפים בשל זהותם, ומתנגדים בגבורה לניסיונות לרמוס את תרבותם ואורח חייהם”.

    “שתיקתנו מול העוול הזה – אינה מוסרית. ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה לעמוד מהצד, שעה שאוכלוסיית מיעוטים בעלת קשר דם הדוק עם אזרחנו, נאבקת על קיומה”, הדגיש. “זו אינה ברית למחצה לשליש ולרביע, אלא ברית המחייבת את ישראל לצאת מגדרה ומגדרותיה – גם במקום בו האינטרסים אינם מובהקים אך הערכים היהודיים מחייבים וזועקים”, הדגיש.

    עימותים בסווידה שבסוריה (צילום: רשתות ערביות,שימוש לפי סעיף 27א')
    עימותים בסווידה שבסוריה (צילום: רשתות ערביות,שימוש לפי סעיף 27א’)

    בוסקילה התייחס גם למורכבויות ההיסטוריות בין הדרוזים בגולן לבין ישראל: “אמנם ההיסטוריה מלמדת כי בעבר לא כל החברה הדרוזית – בדגש על זו החיה בגולן – חשה מחויבת לברית זו ולא תמיד הביעה סולידריות מלאה עם ישראל, אך יחד עם זאת, לא ניתן לנהל את ההווה ולעצב עתיד מתוקן על חשבונות העבר. מי שנאמן לכאבי העבר יותר מאשר להזדמנויות שמזמן לנו העתיד, ימצא את עצמו בדומה להנהגה הפוליטית של ערביי ישראל – מתבוסס ברגשי נקם ואכזבה במקום במציאות של התחדשות, תיקון ובנייה”.

    לדבריו, כעת נפתח חלון הזדמנויות ייחודי: “נוכח ההתערערות הגוברת בסוריה והיעדר משילות שלטונית אמיתית בדרום המדינה, נוצר חלון הזדמנויות אסטרטגי ממנו לא ניתן להתעלם. כעת הוא אולי הזמן הנכון ביותר לשוב ולבחון את חזונו של יגאל אלון מ-1967, שקרא להקמת אוטונומיה דרוזית בדרום סוריה – חופשית, פרו-מערבית, מתואמת עם ישראל, הנשענת על תמיכת שותפים אזוריים”.

    הדרוזים חוצים את הגדר לסוריה (צילום: צילום מסך כאן 11)
    הדרוזים חוצים את הגדר לסוריה (צילום: צילום מסך כאן 11)

    בוסקילה פירט שלוש מטרות עיקריות למהלך כזה, הראשונה, “ביטחונית – יצירת חיץ מגן מפני התבססות איראנית מחודשת וחדירת טרור לגבולנו הצפוני”. השנייה, “מוסרית – הצלת קהילה נרדפת הקשורה לחלק מאזרחי ישראל בכל רמ”ח איבריה באופן שאינו ניתן להפרדה”, והשלישית – “חברתית-לאומית – מענה כנה לדאגה של אזרחי ישראל הדרוזים ולגורל משפחותיהם שמעבר לגבול וחיזוק המחויבות לברית עם החברה הדרוזית בישראל”.

    לסיום, בוסקילה קרא לממשלה לפעול באופן מיידי: “תנועת הביטחוניסטים קוראת לממשלת ישראל ליזום מהלך משולב – דיפלומטי, ביטחוני והומניטרי – לשם הצלת הקהילה הדרוזית מרודפיהם הרצחניים והקמת ישות טריטוריאלית דרוזית בדרום סוריה. זהו צו שעה – לא רק למען הדרוזים, אלא למען זהותנו המוסרית והמחויבות האסטרטגית שלנו לעתיד מדינת ישראל”.





    Source link

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img